Свободно време

Знаете ли, че главните актьори от „Мръсни танци“ не се разбирали изобщо?

Забавни и любопитни факти за филма "Мръсни танци" и актьорите в него

07.09.2018г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Надали има човек, който да не е гледал любимия на поколения филм „Мръсни танци“! Милионите фенове на любовната история, пропита с невероятни танцови умения и страсти, биха се зарадвали да научат малко повече за този кинохит на всички времена.

Затова в рубриката „Знаете ли, че...?“ ще ви разкажем няколко забавни и любопитни факта за „Мръсни танци“.

Патрик Суейзи е трябвало дълго да убеждава Дженифър Грей да приеме ролята на Бейби. По време на снимките на филма „Red Dawn“, двамата не се разбирали особено, но Суейзи бил категоричен, че ако не приеме ролята в „Мръсни танци“, ще направи голяма грешка. Е, оказал се е прав!

Въпреки това, екранната двойка не могла да преодолее различията си и дори по време на снимките на „Мръсни танци“ неразбирателствата продължили. Всъщност сцената, в която Джони изглежда раздразнен от смеха на Бейби е напълно истинска и нережисирана. Продуцентите решават да я оставят при крайното монтиране на лентата, пише womansday.com.

Историята във филма била вдъхновена от живота на сценаристката Елеанор Бергщайн. Тя израснала също в Бруклин. Баща й бил доктор и я наричал Бейби. Елеанор се научава да танцува по подобен начин на разни домашни партита и в интервю през 2005 година признава, че владее много от движенията на Джони.

Първоначално Сара Джесика Паркър била избрана за ролята на Бейби, както и Шарън Стоун. Били Зейн пък бил прослушан за ролята на Джони като междувременно Вал Килмър отхвърля предложението. В крайна сметка Патрик Суейзи приема след отказа на Килмър.

За малко лентата щяла да бъде предназначена директно за видео разпространение. При предварителни проучвания продуцентите разбират, че публиката не харесва особено филма и били склонни да пропуснат киносалоните. Добре, че са осъзнали грешката си, преди да бъде допусната!

Прословутата сцена с „летящата“ поддръжка в края на филма всъщност никога преди това не е репетирана. Истински късмет е, че се е получила от първия път. Още по-голяма късметлийка е Дженифър Грей, защото рискът от опасен провал бил много голям. Тя отказвала репетиции, защото се страхувала да не падне.

Сцената на езерото била репетирана при температура от 4 градуса! Всъщност, ако се вгледате добре ще видите, че устните на актьорите са посинели от студа.

Действието на филма се развива през лятото, а сцената е заснета през октомври. Затова на продуцентите им се наложило да съберат всички есенни листа от полето, влизащо в кадър. Останалите пожълтели листа били напръскани грижливо с боя.

През 2004 година Патрик Суейзи получава предложение за 6 млн. долара да изиграе отново непокорния Джони в продължението на филма „Мръсни танци: Хавански нощи“. Той отказва категорично, защото не харесал сценария. Все пак се съгласил да се появи за кратко в лентата като гост-звезда.

Снимки: dailymail.co.uk; Wikipedia; Outnow.ch

Коментирай