Свободно време

Фобиите на зодиакалните знаци

Рак: агорафобия – страх от открити пространства

04.03.2016г. / 12 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фобията е патологичен, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство. Знаете ли, че са познати над 1000 вида фобии? Кой е вашият страх според зодията, вижте в следващите редове.

Овен

Овенът е най-активен от всички знаци в зодиака. Родените под този зодиакален знак са амбициозни и винаги се стремят да завършат започнатото докрай. За тях е немислимо да се провалят, може би затова голяма част от Овните страдат от ателофобия – страхът да не правиш нещо правилно или страх че не си достатъчно добър.

Телец

Телецът може би е най-апатичният от всички зодиакални знаци. Той обича комфорта, лукса, но не и промените. Затова голяма част от родените под знака на зодията страдат от метатесиофобия или страх от промяна.

Снимка: istock

Близнаци

Те са вятърничави, често нерешителни и понякога непостоянни. Когато се налага да вземат някакво решение за родените под знака на зодия Близнаци настъпва истински ужас и объркване. Ето защо може да се каже, че те страдат от десидофобия – страх от взимане на решения. Но не само това. Мисълта, че ще останат сами също ги поставя в графата на тези, които имат еремофобия – страх от самота.

Рак

Ако има нещо, на което Раците държат много, това е уютът на дома и семейството. Тъй като за тях „Моят дом е моята крепост“ важи с пълна сила, те са склонни да изпитват агорафобия – страх от открити пространства, които са в по-оживени обществени места, или страх от напускане на безопасно място.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
WELL soley ( преди 8 години )
Овните са такива страх ги е да вземат решения. Що се отнася до Скорпионите те нон- стоп се подиграват с хората и им се присмиват. Обиждат ежечастно и ежеминутно.Козирога е закостеняла консерва дълбокия консерватизъм не им позволя да има промяна при тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар