Свободно време

Хороскоп за месец декември 2015

Динамичен месец за Близнаците

01.12.2015г. / 16 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на последния месец от годината поглеждаме към звездната карта. Какво ви очаква през декември, може да видите в следващите редове.

Овен

Ще запомните този месец предимно с приятни изненади. Почти ежедневно ще се случва нещо, което да ви зарадва и да ви зареди с оптимизъм. И работата ви ще е достатъчно успешна, макар и доста. Но пък определено ще има с какво да се похвалите. Предстоят ви няколко пътувания. Едно от тях ще е планирано, другите – непредвидени.

Ще разполагате с достатъчно време да ги подготвите, но бъдете изключително внимателни, ако шофирате. Съществува предпоставка за инцидент. Отношенията с околните също ще са спокойни. Дори колеги, с които принципно не сте на едно и също мнение ще подкрепят някои ваши идеи. Финансовото ви състояние е стабилно с тенденция към повишаване на приходите.

Телец

Не е нужно да бързате. През този месец следвайте максимата: колкото по-бавно се движиш, толкова по-далече ще стигнеш. Отделете време за изостаналите и недовършени задачи. За следващата година трябва да оставите само онези, за които не разполагате с ресурси или изпълнението им зависи от чужда намеса.

В професионален план може да изникнат и затруднения, които трябва да анализирате задълбочено, за да установите причините. Ще ви трябва или информация, или консултация. В състояние сте да си ги осигурите.

Разходите ви ще са свързани с подготовката и организацията на празниците. Вероятно ще се наложи да „посегнете“ и към резервите.

Близнаци

Събитията ще са динамични, на моменти изтощителни, на моменти нарушаващи концентрацията ви. Създайте си график на работа и се постарайте да го спазвате максимално. Само така ще успеете да се справите и с рутинните, и с непредвидените задачи.

Ще създадете нови контакти, при това много полезни. Предстои ви да участвате в някакво интересно събитие, свързано с бизнеса или професията ви, където ще научите важна информация и вероятно ще получите изгодни оферти. Не бързайте да отговаряте, ще имате и допълнителни възможности за изява.

Финансовото ви положение е стабилно, но е желателно да контролирате разходите, независимо че предстоят едни от най-прекрасните празници. В най-добрия случай ще се „съберете“ в рамките на предварителните очаквания.

Рак

За вас краят на годината ще е наистина повод за оптимистична равносметка. Ще получите реални резултати от положените до момента усилия. Ще стабилизирате професионалните позиции и ще отстраните затрудненията по пътя си.

Има доста празници и доста почивни дни през този месец, но на вас едва ли ще ви остане време за почивка. Даже напротив. Може да изникне и допълнителна работа, нещо спешно, което няма как да отложите. В практически план нищо няма да ви затрудни, стига да запазите спокойствие и да не се изнервяте за дреболии.

Контролирайте емоциите, ако искате да избегнете конфликтните ситуации. Що се отнася до финансите, има вероятност да получите допълнителни приходи, но едва ли ще ги усетите, защото почти веднага ще ги вкарате в употреба.

Лъв

Предстоят ви интересни преживявания. Почти случайно или поне без да сте полагали огромни усилия ще реализирате няколко свои творчески идеи. Вие сте обмисляли тези въпроси преди време, но по една или друга причина сте ги оставили на заден план. Сега, като по чудо, те ще намерят приложение.

В същото време ще установите и причините за някакво лично недоразумение, създало дистанция между вас и стар приятел. Както и ще намерите начин за възстановяване на добрите отношения. Действайте разумно, а не по инерция. Нищо няма да е прекалено спешно, така че ориентирайте усилията си предимно към подготовка на предстоящите празници.

Забавлявайте се, заредете се с положителни емоции, правете онова, което ви харесва. Финансите ви са достатъчно стабилни. Може да си позволите и някои странични разходи, но без да сте разточителни.

Дева

Много добре се развиват събитията за вас. През този месец можете да запазите стабилно, но спокойно темпо и да действате според предварителните си планове. Едва ли ще се случи нещо изненадващо и едва ли нещо би ви извадило от равновесие.

Ще имате прекрасната възможност да довършите започнатото, да планирате следващите етапи на работа и да подготвите предстоящите празници. През почивните дни ще пътувате, но то ще е в рамките на личната ви организация. Ще има и изненади по време на пътуването, като не всички ще са от най-приятните.

Не си разваляйте настроението за дреболии, реагирайте с чувство за хумор. В крайна сметка, всичко е добре, когато завършва добре, нали така! Във финансов план ще разполагате само с толкова, колкото сте си определили, така че просто спазвайте собствените си правила.

Везни

Енергетиката ви е стабилна, но сте леко раздразнителни. Месецът ще е динамичен, изпълнен със събития, които макар и радостни ще нарушат до известна степен усещането ви за равновесие и хармония. Редувайте работа с почивка през равномерни интервали. Когато се справите с някаква задача е желателно да си дадете кратка пауза, да преосмислите случилото се, да оцените постигнатото.

Ако пък не успеете с всичките си замисли, то търсете компромисен вариант – допълнителна помощ или промяна на сроковете. Ще се наложи да действате гъвкаво, да съчетавате планираното с непредвиденото, но ще се справите.

Финансовото ви положение ще е различно от очакванията. Ще ви е нужен заем, ако решите да си позволите всички предварително набелязани разходи. Успокоителното е, че през следващите месеци ще имате възможност да се разплатите.

Скорпион

Говорете по-малко и действайте по-активно. Преценявайте възможностите си реално и не си губете времето в преследване на „розови“ мечти. По-добре да направите едно нещо, но изцяло, отколкото да започнете няколко и да посрещнете следващата година в пълен хаос от недовършени проекти. Проявете упоритост, методичност и последователност.

Ще имате прекрасната възможност да стабилизирате професионалните позиции, ако изчистите всички изостанали и изоставени обещания. Има и финансови въпроси, които все още са „висящи“. Сега е моментът да се занимаете с тях.

Избягвайте проявите на разточителност и не взимайте нови заеми, за да покриете старите. Може да уредите въпрос, свързан с инвестиция или спонсорство, но не употребявайте получените средства за други цели.

Стрелец

Нормално е, когато Слънцето е във вашия знак да сте максимално целенасочени, енергични и продуктивни. И точно затова ще посрещнете предстоящите празници с букет от успехи. Ще има за какво да се похвалите, да се гордеете и да се радвате. А празниците ще са логична и заслужена почивка за вас.

Естествено че не всичко ще е „по мед и масло“, но неприятностите, доколкото ги има, ще са пренебрежимо дребни. Ще са свързани най-вече с държавната администрация. Ако имате да плащате такси, глоби и други ще се наложи спешно да го направите. За щастие, тези разходи няма да се отразят драматично върху финансовото ви състояние. Точно преди почивните дни ще получите непредвидени постъпления, които определено ще ви зарадват.

Козирог

Част от събитията през този месец ще са в леко противоречие с първоначалните ви намерения. Ще са свързани с външни фактори, върху които няма как да окажете влияние, така че трябва да приемете фактите такива, каквито са. Мислете бързо и реагирайте гъвкаво. Вероятно ще се наложи да променяте плановете или заниманията си или дори да преразпределяте финансите.

Запазете спокойствие, ще се справите. На преден план ще излезе решаването на някакъв юридически въпрос, който не бива да отлагате. Заедно с него ще трябва да довършите и нещо друго, което сте оставили на изчакване.

Едновременно с това ще има допълнителни разходи, които ще поразклатят финансовото ви положение. Разчитайте на приятелите си, те няма да ви изоставят. Може да се случи така, че да посрещнете празниците по-скромно, отколкото сте свикнали, но това не бива да ви тревожи. Настроението е много по-важно от цената на подаръците.

Водолей

Творческият ви потенциал е силен, но на моменти сте и доста разсеяни. Трябва ви съвсем малко време, за да обмислите приоритетите. Отделете сили за проектите, с които сте сигурни, че ще се справите. По-добре е да отложите за известно време онези, които ви затрудняват или за които нямате достатъчно ресурси.

Много е важно да посрещнете празниците с усещането за добре свършена работа. Оптимизмът за вас сега е потенциален източник на добро здраве и стабилна енергетика. Не разчитайте на приятелите. Даже за известно време е желателно да се дистанцирате от тях и да отдадете дължимото на близките си.

Финансовото ви положение не е в най-добрия си статус, но и това е достатъчно, за да си организирате спокойни, приятни и изпълнени с положителни емоции празници. Най-вероятно ще пътувате, но по възможност избягвайте да шофирате.

Свързани статии

Риби

Спокоен и успешен месец за вас. Трябва само да разпределите времето си оптимално и да не се преуморявате. Участвайте предимно в колективната работа, в момента не е желателно да се нагърбвате с мащабни задачи или да изваждате на преден план собствените си инициативи. Едва ли ще отбележите особен напредък в професионално отношение, така че не се форсирайте излишно.

Ще имате възможност, обаче, да обсъждате идеите си и да търсите начини за поетапната им реализация. Не настоявайте, в случай че някой упорито ви се противопоставя. Проявете търпение, съвсем скоро ще получите очакваната подкрепа и одобрение.

Ще получите допълнителни финансови постъпления, с които е желателно да разплатите заемите си. За празниците разполагайте само със средствата, които сте предвидили именно за това.

Коментирай