Свободно време

Да се изправиш пред това, което много искаш да забравиш

„Нощта на скорпиона“ – Мария Гюзелева.

04.12.2015г. / 14 08ч.
Аз жената
Да се изправиш пред това, което много искаш да забравиш

На 4 декември поредица „Човешката библиотека“ празнува рожден ден: девет години от появата на „Последният еднорог“ от Питър С. Бийгъл по българските земи. Същевременно поредицата отбелязва и друг юбилей: своето двадесето издание – романа „Нощта на скорпиона“ от Мария Гюзелева.

Какво се случва, когато две деца развият телепатични способности?

Един ден петгодишната Андреа изненадва родителите си с разсъждения, твърде зрели за възрастта й.

Тринайсетгодишният Даниел изведнъж осъзнава, че може да разговаря в ума си с непознато момиче и тя да му предава сънищата си.

Какво се случва, когато двама възрастни разкрият отдавна пазена тайна?

Любомир Герасков и Емилиан Ставрев трябва да се изправят пред това, което от толкова години се стараят да забравят, и да решат колко от истината е нужно да споделят със света.

Кой или какво е Амнеел от сънищата на Андреа? И какъв е смисълът да виждаш бъдещето, ако не правиш нищо, за да промениш несправедливостите?

„Нощта на скорпиона“ е дебютният роман на Мария Гюзелева. Той получи отличие в Конкурса за български фентъзи романи, проведен от Сборище на трубадури, Човешката библиотека и издателство MBG Books през 2012 г, редом с „Ех, магесническа му работа“ на Калоян Захариев.

Романът излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.

За повече: http://choveshkata.net/blog/?p=5619

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Калин М. Ненов ( преди 8 години )
Сърдечно благодарим за разгласата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време