Семейство

Няколко съвета за щастлив брак

Никога не пазете тайни един от друг. Тайната е враг на интимността

02.01.2016г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка двойка, която иска да изгради един хармоничен и здрав брак, трябва да прочете следващите редове. Това са съвети събрани от хора, които са преминали през хубави и лоши моменти във взаимоотношенията с половинката.

Бъдете сигурни, че един ден и вие ще сте събрали своите, които ще предадете нататък. Ако се опитате да приложите написаното, щастието не само ще дойде и във вашия брак, но и ще се задържи.

Обичайте се един друг, дори и в тези моменти, когато ви е трудно да се харесвате. Любовта е ангажимент, а не чувство.

Не забравяйте, че бракът не е 50x50 – разводът е 50x50. Бракът трябва да бъде 100x100. Това не означава да разделят всичко на две, а и двамата партньори да споделят всичко, което имат.

Обградете се с приятели, които ще укрепят брака ви. Това са позитивните хора, тези, които не отправят разрушителни коментари и намеци и най-вече това са двойки, които са съумели да изградят една стабилна връзка.

Направете смеха саундтрак на брака ви. Споделяйте моменти на радост с половинката ви. И дори в най-тежките времена намирайте основание да се смеете.

Когато спорите с партньора си не забравяйте, че няма „победител“ и „губещ“. Вие сте си партньори във всичко, така че посрещнете заедно не само победите, но и загубите. Работете заедно, за да намерите адекватно решение.

Осъзнайте, че един силен брак рядко има две силни страни по едно и също време. Обикновено подкрепата на единия надделява в даден момент. Бъдете си опора, когато някой от вас се чувства слаб.

Това какво се случва в спалнята ви трябва да бъде един от приоритетите ви. За да изградите един стабилен брак се нуждаете от много повече от хубав секс, но е почти невъзможно да имате силна връзка, ако в спалнята нещата не се получават.

Учете се от други хора, които имат дългогодишен брак, но не сравнявайте живота и брака ви с нечий друг.

Бъдете търпеливи един с друг. Вашата половинка винаги е по-важна от вашия график.

Не забравяйте, че вашият брак и отношението ви един към друг са модел за пример при изграждане на връзки за вашите деца.

Бъдете за половинката си, а и тя за вас онази личност, която ще премахне сълзите в трудни моменти, не тази, която ще ги провокира.

Не поставяйте брака си на изчакване, докато чакате децата да пораснат. В противен случай ще се окажете като в празно гнездо.

Свързани статии

Никога не пазете тайни един от друг. Тайната е враг на интимността.

Никога не се лъжете един друг. Лъжите подбиват доверието, а то е в основата на силния брак.

Когато вашата/вашият съпруг/съпруга ви звъни по мобилния, винаги се обаждайте. Когато сте заедно по възможност забравете за мобилните телефони и социалните мрежи.

Когато сте допуснали грешка, признайте си и потърсете прошка от любимия човек.

Снимка: istock

Коментирай