Свободно време

6 професии, в които ви плащат да пътувате

Круизен персонал

18.02.2016г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: istock

Снимкa: istock

Обичате да пътувате, но все не ви достигат средства? Споделяме няколко професии, които може да са вашата възможност да пътешествате и същевременно да ви плащат заплата за това. Вижте кои са.

Стюардеса/стюард

Това е една от най-достъпните професии, които може да изберете и да пътувате по цял свят. Не се изисква специално образование, необходимо е да имате минимални познания по западен език и да преминете няколко обучения.

Разбира се, работата е отговорна, както всяка друга, но си представете как днес сте в Германия, а утре в Дубай. Също така ще може да ползвате и отстъпки при закупуването на самолетни билети.

Круизен персонал

Ако вашата идея за пътуване е по-малко за твърда земя и повече за открито море, присъединете се към персонала на круизен кораб. От помощник в кухнята до аниматор, пред вас ще се открият много възможности да докажете себе си, да припечелите добри пари, докато пътувате на различни красиви места.

Круизните кораби често спират на определени места за разходка, което за вас е възможност да откриете ново и специално място. Въпреки че при тези пътувания работата е почти като сезонна, трябва да знаете, че може със седмици да не видите близките си.

Писател/фотограф

За тези от вас, които са писатели или фотографи на свободна практика, пътуването със сигурност е страст. Стига да получавате добри доходи от вашето занимание, взимайте куфара и се отдайте на красиви пътешествия. Още по-добре би било, ако си намерите в някоя медия по-сериозен ангажимент и пътуванията ви биват поети от работодателя.

Туристически агент

Тъй като туристическите агенти работят като посредници между туристите и хотелите/авиолиниите/туристическите бюра, обикновено те трябва да познават това, което се опитват да продадат на клиента. Това означава, че ще имате възможността поне два пъти в годината да посещавате нови и непознати за вас места. Достатъчно е да имате добри познания по западен език и да сте преминали специално обучение.

Геолог

Очевидно е, че за тази професия ще ви е необходимо съответното образование, както и добри познания по западен език, химия, физика, математика. Но всички тези усилия си заслужават. Едни от най-добре реализираните геолози са тези, които работят в отраслите нефт и газ. Търсенето на нови източници на енергия и изкопаеми горива може да бъде вълнуващо.

Свързани статии

Инструктор по йога, танци или масажист

Ако някои от тези изброени са ваша страст, защо не ги развиете извън граница? Има много туристически дестинации, към които бихте могли да поемете. Там не само ще се докоснете до красотата на природата и нови култури, но ще ви плащат да обучавате или да се погрижите за комфорта на туристите.

Снимки: istock

Коментирай