Свободно време

Звездите с частни острови

Даяна Рос, Джулия Робъртс и Никъл Кейдж също са сред притежателите на острови

10.02.2016г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Леонардо ди Каприо. Снимка: Reuters

Леонардо ди Каприо. Снимка: Reuters

Известните личности обичат неприкосновеността на личния си живот, релакса на плажа, далеч от шума и обективите на папараците. Къде е перфектното място? Частният остров, разбира се. Ето кои от звездите със световна известност притежават свой остров.

Джони Деп е собственик на карибски тропически остров от 45 акра, наречен Pond Cay Little Hall. Актьорът казва, че Марлон Брандо го е научил как се купува остров.

Леонардо ди Каприо също има свой остров мечта. През 2005 година той купува Blackadore Caye, който се намира близо до бреговете на централноамериканската държава Белиз. Актьорът споделя, че веднага се е влюбил в това приказно място и смята да го развие като екокурорт.

Рики Мартин е от „скромните“ звезди. Вместо да даде цяло състояние, той е заплатил само 8 милиона долара за парче земя в близост до бреговете на Рио де Жанейро. С частния си остров певецът се сдобива през 2008 година, а от кадрите се вижда, че наистина е избрал приказно местенце.

Мел Гибсън си е избрал архипелага Фиджи за закупуването на частен остров. Mago Island е с площ от 5400 акра и струва 15 милиона долара. Има достатъчно място за изграждането на приказен курорт, но Гибсън предпочита да запази спокойствието и красотата край себе си.

За разлика от повечето звезди, които предпочитат красотата на тропиците, Селин Дион избира да купи имот в Квебек. Тя е заплатила почти 30 милиона долара за Le Gagnon, остров, който се намира между бреговете на местна река. На него има всичко осигурено за комфорта на певицата и нейните близки.

През 2007 година Еди Мърфи купува Long Cay на Бахамите, който му струва цели 15 милиона долара. Актьорът не избира случайно това място. Преди да направи тази скъпа инвестиция, той е притежавал друг остров от района на Бахамите.

Изобщо не е изненадващо, че британският бизнесмен Ричард Брансън притежава частен остров. През 1987 година той купува за 60 милиона долара Necker Island. През 2007 година съоснователят на Google Лари Пейдж казва „Да!“ на своята половинка именно на този остров.

Свързани статии

Изкуството изисква вдъхновение, а американският режисьор Стивън Спилбърг определено знае къде да го намери. Той също притежава собствен остров в португалския архипелаг Мадейра.

Даяна Рос, Джулия Робъртс и Никъл Кейдж също са сред притежателите на острови. Рос е избрала местенце във Френска Полинезия, Робъртс в близост до Бахамите, а Кейдж остров в архипелага Exuma.

Снимки: Facebook

Коментирай