Свободно време

Какво можем да научим от хората с късмет

Късметът не е просто случайност на съдбата

10.03.2016г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои хора са родени с късмет. Или просто останалите така си мислят, защото нещата им се получават на тези щастливи хора от само себе си.

Невинаги случайността има пръст в работата. Късметът наистина се усмихва на някои хора и то е не защото някаква магична сила ги обича повече от вас, а защото те са естествено предразположени към късмета и щастието.

Вижте какво правят късметлиите, за да привличат положителни случки в живота си. Кои са техните малки тайни, от които да се поучите и възползвате?

Разширяват социалните си контакти

Колкото повече познанства имате в списъка си, толкова по-вероятно е отнякъде да ви изпадне някакъв късмет, когато имате нужда. Освен това, по-широк социален кръг предполага по-голяма вероятност за внасяне на чужда положителна енергия във вашия кръг.

Личностите с късмет се възползват максимално от тези възможности като не се страхуват да общуват с колкото се може повече хора.

Те следват инстинктите си

Хората с късмет обикновено имат силно развита интуиция. Шестото чувство помага в много случаи. Няма значение колко образовани сте, какъв опит имате и колко високо е IQ-то ви, ако не сте съобразителни и интуитивни. Късметлиите определено са такива.

Те не насилват късмета си

Неслучайно съществува тази не само българска, но и международна поговорка: „Не насилвай късмета си!“

Хората са го казали, защото е напълно вярно. Когато искаме нещо прекалено силно и насочваме цялото си съзнание към него, ние обикновено пренавиваме собствената си енергия. В болните си стремежи правим грешки, които иначе не бихме допуснали. Така обстоятелствата се обръщат срещу нас и ние си казваме, че нямаме късмет, а просто сме злоупотребили с него.

Те гледат винаги откъм светлата страна на нещата

Невинаги можем да сме оптимисти, но ако искаме да имаме повече късмет, трябва да се научим да гледаме и откъм светлата страна на нещата. Животът може да е много хубаво преживяване, стига да се настроим да го гледаме по този начин.

Те казват на хората онова, което искат

Хората с късмет винаги са отворени към комуникацията с околните. Те не прикриват своите мисли, говорят открито и не се страхуват да казват истината в очите. Не замъгляват енергията си с лицемерничене и подбиране на думите.

Те са магнити за околните

Неслучайно позитивното преследва тези хора. Те са магнит за околните. Винаги са усмихнати. Винаги знаят как да са център на вниманието. Винаги печелят без да се натискат. Хубавите неща им се случват без усилие, а именно това хората наричат късмет.

Те умеят да защитават тезите си

Късметлиите много често са и добри оратори. Те боравят отлично със словото. Досетливи са, умът им е аналитичен и остър. Ключът към привличането на позитивна енергия и късмет в голяма степен се крие в това да можеш да анализираш правилно възможностите и потенциала си.

Снимки: iStock

Коментирай