Свободно време

5-те най-силни страни на екстровертите

На какво могат да ни научат те?

06.04.2016г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Екстровертите са хора, които не се страхуват да изразят себе си, мнението си и настроението си. Те се наслаждават на живота и често са душата на купона. Екстровертите са успешни хора, които не се боят от провала. Те опитват всичко, на което са способни, докато нещата не се получат както ги искат.

На какво могат да ни научат екстровертите? Кои са техните скрити силни страни?

Те мислят бързо

Интровертите са тези, които имат нужда от време да обмислят ситуацията сами със себе си. Те се колебаят дали да вземат решение. Чудят се дали ще е правилно и какво ще последва от него.

Докато екстровертите действат и мислят със замах. Те поемат рискове, които често им се отплащат подобаващо. Дори да се провалят, екстровертите няма да потънат емоционално, а ще си вземат поука от провала.

Те са добри в създаването на мрежа от контакти

Екстровертите не се затварят в себе си, а напротив – изграждат все по-богата мрежа от контакти през годините. Те установяват контакт лесно, създават приятелства, което им помага и в работата, и в живота.

Екстровертите хора се зареждат от социалните си взаимодействия. На тях им идва отвътре и то по най-естествения начин.

Екстровертите поемат рискове

Както споменахме, екстровертите не се страхуват да поемат рискове. Рисковете и ситуациите провокират секрецията на допамин, влияещ позитивно на мозъка. Според специалистите мозъкът на екстровертите работи по изцяло различен начин от този на интровертите, именно защото се поддава на влиянието предимно на хормоните на щастието, които приповдигат духа.

В много случаи поемането на рискове е съществено за изграждането на кариера. А екстровертите са добри в това!

Свързани статии

Екстровертите са щастливи

Именно заради непрекъснатото търсене на силни усещания, разтърсващи емоции и динамично ежедневие, екстровертите са предимно щастливи хора. За разлика от тях интровертите са вглъбени и замислени. Те са по-негативно настроени и не са склонни да правят импулсивни неща.

Именно заради тази фундаментална разлика повечето екстроверти са щастливи като цяло.

Те са добри в усвояването на нови умения

Екстровертите са с отворено съзнание. Те възприемат много по-лесно новото, непознатото, приемат го като предизвикателство, с което трябва да се справят. И тъй като рискът не ги плаши, те са готови да поемат всяко ново начинание с интерес и охота.

Вземете пример от екстровертите! Наложете си да внесете повече позитивизъм и енергия в ежедневието и работата.

Снимки: istock

Коментирай