Свободно време

Уроци за красив живот от французойките

Щастливи на всяка възраст

11.05.2016г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Франция винаги ще бъде свързвана с елегантността и красотата на французойките. Те са еталон за стил, красота, изтънченост на всяка възраст. Не се страхуват от възрастта и се чувстват комфортно със своите бръчки.

Днес споделяме няколко ценни урока от книгата на Ребека Плантиер „Lessons From France: Eating, Fitness, Family“. Те ще ви разкрият тайната на френските дами за щастие.

Активен начин на живот означава да останете активни до дълбока старост

Физическата активност е неразделна част от френската култура. Французите посвещават голяма част от свободното си време на пешеходен туризъм, плаване с лодки, игра на тенис, плуване, каране на ски и т. н.

Това е начин на живот, а активната им почивка се различава от това просто да лежат. Въпреки това французойките не прекаляват със спорта, но докато силите им позволяват правят леки физически активности, които да ги поддържат в добра форма.

Чувството за хумор е мощен антиоксидант

След една определена възраст жените започват да виждат в това някакъв край, създава се излишна драма. Характерно за французойките е, че те умеят да се забавляват, да се смеят, защото знаят, че смехът е онази формула, която ни прави красиви и ни помага да живеем по-дълго.

Може да носите на всяка възраст това, което искате, ако ви е удобно

Французойките се чувстват свободни да носят поли с дължина над коленете си, впити панталони, дори ако са в напреднала възраст. Правилото на добрия стил във Франция гласи, че никога не си твърде стар, за да не носиш това, което ти харесва и те кара да се чувстваш удобно.

Разбира се по-възрастните дами предпочитат класическите линии, но бутикови, които далеч не са скучни.

Добрата храна е като религия

Френската кухня е една от най-изисканите, а французите определено знаят как да ѝ се насладят. Тамошните дами се хранят в малки порции, в ресторанти, кафенета, наслаждавайки се на всяка хапка, на хубаво вино и приятна компания. Това помага не само да се поддържа една добра форма, но и носи удовлетворение от живота.

Френските жени с възрастта си позволяват повече, не по-малко

За французойките онзи момент, в който децата им вече са пораснали, по-самостоятелни и искат по-малко внимание е специален. Тогава те започват да се чувстват по-свободни да обърнат внимание на себе си.

Харчат повече пари за собствените си удоволствия, като пътувания, нов чифт скъпи обувки, нова чанта, козметични разкрасителни процедури и за всичко това не изпитват никакво угризение.

Социалният живот на французойките става по-интересен с годините

За разлика от жените в някои други страни, които често предпочитат да си останат вкъщи пред телевизора, французойките, особено тези в големите градове, стават още по-активни, в сравнение с по-младите си години.

Свързани статии

Активният социален живот има своите изисквания, като добра прическа и впечатляващ стил, страхотен парфюм. Всичко това кара тези дами да се чувстват секси, желани, щастливи.

Няма възрастови ограничения за сексуалния живот

За французите навършването на 40-годишна възраст е като започване на втора младост. Вече е постигнат някакъв успех в живота и е време човек да се наслаждава на красотата на възрастта, да прави любов без капка свян.

Снимки: Reuters

По материали от adme.ru

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
razbit... ( преди 7 години )
Smeshno - sled vsichko napisano ne ochakvah da stane duma za 40 godishni - izvinete, no tova sa mladi jeni...Vsichko napisano vaji za jenite ne na 40, a nad.50... nad 65 i t.n. na koyato kolkoto e pisano!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар