Свободно време

Най-доброто от света на сексуалността и този на духовността

„Любов, секс и пробуждане“ – Марго Ананд

23.05.2016г. / 12 14ч.
Аз жената
Снимка: издателство "Кибеа"

Снимка: издателство "Кибеа"

Марго Ананд казва за себе си: „Една българска жена, която е поела по пътя на едно приключение обикаляйки света, за да открие връзката между секса и духа и да получи невероятни обучения и посвещения от много учители от цял свят.“

Тя е автор на пет бестселъра за Тантра. Книгата ѝ „Изкуството на сексуалния екстаз“ (Tarchar, Putnam) е издадена в 15 държави и от нея са продадени един милион екземпляра. Марго е водила предавания в Си Ен Ен, „Найтлайн“ в Ей Би Си и във водещи телевизии и радиостанции в десетина държави. Публикувала е статии в много основни международни вестници и списания, включително „Таймс“, „Уолстрийт джърнъл“, „Ел“, „Космополитън“ и др. Марго е преподавала в програмите на д-р Дийпак Чопра(Индия, САЩ), Тони Робинс(обучения за двойки, Фиджи), д-р Дийн Орниш (диетолог на президента и г-жа Клинтън в Белия дом), института „Омега“ (САЩ).

В популярното обучение по любов и екстаз (описано в „Любов, секс и пробуждане“) са участвали повече от 40 000 души по целия свят. От години Марго не е писала книга, тъй като създава, продуцира и заснема видеопоредицата „Тайните ключове на Марго за върховен любовен живот“. След това се премества на остров Бали, където си построява къща край морето. В това ново съвършено писателско убежище, насърчавана от партньора си и от един съсед, тя създава тази нова книга, която според нея е най-добрата ѝ творба. Има всички предпоставки „Любов, секс и пробуждане“ също да стане бестселър като предишните ѝ книги.

За книгата

„Любов, секс и пробуждане (Да намериш Бог в леглото)“ е рядка книга, която успява да опише много пикантни еротични истории и същевременно да извлече духовните учения, заложени в тях. Така тя предлага на читателите най-доброто и от двата свята – на сексуалността и на духовността. Книгата разказва оригиналната и автентична история на жената, която първа представя Тантра на Запад, след като я преподава в Индия под прякото ръководство на един велик мистик. И до днес почитат Марго като „икона“ в нейната област. Историята ѝ е уникална, ексцентрична и особено вълнуваща, тъй като е истинската история на живота ѝ. Читателят разгръща страниците на една автобиография, която съчетава невероятни приключения с еротичен привкус, мъдри уроци („Какво научих“ – пита авторката в края на всяка глава), достъпна и лесна практика.

Това е съвременна книга и отговаря на много въпроси като например: Каква е връзката между секса и блаженството? Какво представлява пробуждането? Как мога да имам автентичен любовен живот? Какво е Тантра? Как да се справим с тъмната страна на ѝога и Тантра днес? Как мъжът може да стане страхотен любовник? И т. н.

„Любов, секс и пробуждане“ може да привлече онези, които обичат еротичните приключения и искат да се чувстват по-добре в кожата си, както и онези, които искат да разберат сексуалния аспект на Тантра, интересуват се от личностното си развитие и копнеят за по-добра връзка с партньора си.

Откъс
Тази книга е резултат от едно търсене: как да бъдеш оргазмена жена в сексуално отношение и блажена жена в духовно отношение. В опит да съчетая двете аз бях „ловец на блаженство“ в продължение на тридесет години и търсех скритото съкровище в ума, тялото и душата си.
Тук ще споделя с вас какво открих. Ще научите всичко, което винаги сте искали да знаете, а аз никога не съм дръзвала да ви кажа, всички тайни, които никога не пожелах да разкрия, лудориите, които никога не посмях да опиша... досега.
Книгата разказва за щурите ми авантюри, за повратните моменти и за пробивите ми по пътя от секса към пробуждането.
– Как открихте Тантра? – питат ме хората.
– Случи се по време на първия ми оргазъм – отговарям. И е вярно. За мен първото любене бе космическо откровение, пряко предаване на светлината на духа, което аз наричам „сексуално просветление“.
Беше феноменално преживяване, толкова над и отвъд културните и светските ми виждания, че просто трябваше да потърся начин да върна в живота си онова мимолетно усещане за благодат като по-постоянно.
Заех се да разбера връзката между сексуалността и духовността. Това се превърна в моя мисия. Търсенето стана житейски път.
Сега, след толкова много години, написах тази книга, за да дам отговори на въпросите, които си задавах тогава и които интересуват толкова много хора:
• Какво е Тантра? Има ли духовна връзка със сексуалното преживяване?
• Какво се случва, когато нарушим правилата на обществото и живеем извън установените рамки?
• Имаме ли нужда от духовен учител?
• От какво наистина има нужда жената, за да изяви мултиоргазмената си природа?
• Какво означава за мъжа да бъде тантрически любовник и учител?
• Какво се случва, когато правим любов с двама партньори едновременно?
• Какво представлява тантрическото посвещение?
• Какво представлява пробуждането?
За да открием отговорите, ще ви отведа „зад кулисите“ в театъра на моята тантрическа драма, където разкривам тайните си, скритите си истории, както и някои възмутителни епизоди, които оказаха дълбоко и трайно въздействие върху еволюцията ми и върху преоткриването на СкайДенсинг Тантра.
Постарала съм се във всяка глава да втъка три компонента:
1. Истинско приключение, което е било ключов момент в сексуалната и духовната ми еволюция, както и в развитието ми като Тантра учител.
2. Размишления за приключението с въпроси като „Какво научих?“
3. Кратка и лесна практика, която предлага на читателя начин да пресъздаде тези преживявания в собствения си живот.
Но „Любов, секс и пробуждане“ не е наръчник по Тантра. Вече съм написала пет книги за тантрическите практики и е време да продължа напред. Ако желаете да изследвате тантрическите практики по-задълбочено, моля, потърсете предишните ми книги и ще намерите изчерпателни и подробни насоки.
Настоящата книга е покана да се запознаете с моята екзотична и еротична сага. Тя ще ви отведе отвъд онова, което повечето хора смятат за възможно в секса.
Може да ви отведе и в шокиращи, невъобразими царства, както неизменно прави Тантра.
За да преодолея границите на сексуалното невежество, трябваше от самото начало да бъда бунтарски настроена и да не се боя да следвам насоките на гуруто между краката ми. Разбрах, че сексуалният ми център има глас... и се научих да го слушам.
Обикновено работата ми разделя хората на такива „за“ и такива „против“. Това разделение възниква постоянно и проличава най-добре, когато пътувам. Качвам се в самолета, заемам мястото си и човекът до мен ме пита: „С какво се занимавате?“
– Писателка съм – отвръщам.
– О, така ли? За какво пишете?
Тогава казвам:
– Ами написах книгата „Изкуството на сексуалния екстаз“.
В мига, в който го изричам, знам, че човекът или няма да ми проговори повече до края на пътуването, или няма да престане да задава въпроси и да споделя тайни.
Въпреки че някои истории в книгата звучат невероятно, не съм си ги измислила. Наистина се случиха. Разказвам ги въз основа на спомените и бележките си. Споделям ги тук, защото вярвам, че всяка от тях носи мъдро послание не само за мен, но и за другите. Тези приключения служат като трамплин, чрез който можете – ако желаете – да се впуснете в изживяването на любовта, секса и пробуждането, откривайки връзката помежду им.
Споделям историите и като вид призив за изличаване на сексуалното невежество и за облекчаване на страданието, което това невежество е създавало на толкова много хора по целия свят.
Историите са представени горе-долу в хронологичен ред. И все пак, както ще видите, всяка от тях сякаш се случва сега, така че по-лесно да ви водя в пътуването.
Докато си припомнях всяка история и я описвах, споменът бе по-скоро емоционален, отколкото фактологически. Затова фокусът е въздействието на всяко събитие върху възприятието ми за реалността и вдъхновението, което ме подтикна да го споделя.
Пътешествието започва в Париж, Франция, където израснах. В началото на книгата разказвам за първия път, когато правих любов, и за мистичното преживяване, което придаде нов смисъл на живота ми. Тя продължава с решението ми да се преместя в Лондон, за да уча психология, и с откровенията, изникнали по време на едноседмичния експеримент за лишаване от сетивни стимули, чрез който изследвах жизненоважния въпрос „Коя съм аз?“
След това отивам в Ню Йорк, където търся някой, който да ръководи първото ми ЛСД пътуване, по време на което преживявам доста забавно изнасилване. Освен това откривам нещо, което прилича на „минал живот“ в съвършеното тантрическо царство на Шамбала, обиталището на боговете.
После посещавам легендарния фестивал Уудсток и ставам свидетел на раждането на една американска контракултура, любяща и дива.
В Ню Йорк, по време на вечер за дзен медитация, се влюбвам от пръв поглед в красив чернокож мъж. Заживяваме заедно като двойка. Присъединявам се към мистерийната школа „Арика“ и уча при Оскар Ичазо.
След много години и съкрушителна раздяла животът ме отвежда в Индия, където се срещам с Ошо, носител на влудяваща мъдрост и прекрасен учител. Ошо ми дарява няколко изключително важни неща, едно от които е космическият смях – умението да се видя като отделена от егоистичните си грижи чрез силата да им се надсмивам.
Ошо иска от мен да водя в неговия ашрам първите Тантра групи, които се изправят срещу сексуалните табута и изследват неограничената сексуална свобода като начин да се отърсиш от срама, чувството за вина и страха. Тези радикални преживявания ми осигуряват вярата и силата, необходими за работата ми като учител.
Започвам да пътувам и да водя Тантра групи в Европа и САЩ. Междувременно се озовавам в сексуална „тройка“, което ме отвежда до дълбоко прозрение за причината женският пол да е бил – и в много държави все още е – потискан от мъжкия пол.
Докато помагам на другите, се осмелявам да се подложа на публична демонстрация на вагинален масаж – „Лечение на Йони“. Това води до гневно избухване в стила на богинята Кали, последвано от дълбоко усещане за освобождение. Тази работа се превръща в първия цикъл от моето Обучение по любов и екстаз (ОЛЕ), фокусирано върху сексуалното изцеление.
Срещам опитен йогин и на един хавайски остров на церемония край океана по време на пълнолуние с него изследваме превръщането на сексуалния оргазъм в блаженство чрез тантрическата медитация ЯбЮм. Тя се превръща в третия цикъл на ОЛЕ, наречен Да яхнеш вълната на блаженството.
В Калифорния изследвам много от наличните учения за сексуалния оргазъм. Описвам тези практики и как те ме вдъхновиха да разработя метод, който почита еднакво мъжете и жените. Това се превръща във втория цикъл на ОЛЕ: Пробуждане на мултиоргазмения отклик.
Трите цикъла на обучението са завършени и работата ми става популярна и широко разпространена. Сега е време да хвърля светлина върху тъмната страна на Тантра и да се опитам да намеря отговори и решения на въпроса защо толкова много Тантра учители злоупотребяват със силата и позицията си, експлоатирайки последователите и учениците си. Какви са решенията?
Накрая, преминавайки към светлата страна, в последната глава описвам личния си опит с духовното просветление и неочакваното си пробуждане.
В заключение: всички ние сме ловци на блаженство. Всички сме имали мигове на огромна радост, та дори и за кратко: по време на сеанс по йога, ... слушайки сюблимна музика, ... раждайки, ... влюбвайки се на плажа, ... в живота на всеки има такива върхови преживявания.
От тези привилегировани моменти започваме пътуването, търсейки метод, учител, географско място, партньор, ситуация, които да разпалват подобни моменти.
Търпеливо премахваме воалите на невежеството, които скриват светлината на душата ни. Пием повече от истината, виждаме по-дълбоко в паяжината на живота, осъзнавайки, че е наша отговорността да създадем реалността, към която се стремим, и после, след като сме я постигнали, да помагаме на другите в техния стремеж.
Споделянето на моята тантрическа пътека с хиляди хора по целия свят ми помогна лично да се убедя в общата ни цел. Надявам се да се уверите, че грижите ми, капаните, трудностите, търсенето ми не са много по-различни от вашите.
Надявам се също тантрическата ми сага да ви забавлява и вдъхнови, както и да внесе чувство за святост в любовния ви живот и усещане за пробуждане в духовния ви свят.

На книжния пазар от 27 май 2016 г.
Издателство: „Кибеа“

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
муспи ( преди 7 години )
Това беше разходка из глъбините на ада. Има и още по дълбоко - еврейството и богоизбраноста му, а самото дъно е Новия Световен Ред, - под него нищо няма, това е ануса изхвърлящ отпадъците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар