Свободно време

Ромина Тасевска: Клишетата са за хора без стил и индивидуалност!

Интервю с красавицата и горда майка на 3 деца Ромина Тасевска

30.08.2016г. / 10 39ч.
Илияна Николова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Ако да си успешна жена означава да си съпруга, майка и красива дама, то тогава Ромина Тасевска е точно такава!

Носителката на титлата „Мис България 2010“ е съпруга на футболиста Дарко Тасевски. Семейството се радва на най-голямото щастие в живота им – трите им прекрасни деца. Те живеят в Банкок, Тайланд, където Дарко играе в местен отбор. 

Ромина раказа специално за читателите на Az-jenata.bg как прекарва дните си с децата, какво смята за здравословния начин на живот и това какво е да си майка на пълен работен ден!

Как се чувстваш вече като майка на три деца? Трудно ли е или е забавно по цял ден?

Забавно е, но не по цял ден. Има моменти, в които се чувствам силно уморена, но много повече са моментите, в които се радвам да ги гледам как играят, общуват, смеят се, растат. Забавни и щастливи деца.

Как поддържаш фигурата си след ражданията?

Ангажиментът по децата е един невероятен фитнес. Препоръчвам го на всички млади дами! Все пак съблюдавам качеството и количеството на храната, която приемам. 



Вярно ли е, че ще ставаш диетолог? Какво провокира тази идея?

Диетолог чак не, но нещо в тази насока. Никога не съм била в крайностите и винаги съм съблюдавала златната среда както в храненето, така и в модата, в поведението си. В този смисъл, никога не съм следвала строги диети и ограничения. 

Не ми е правило впечатление досега, но все по-често забелязвам повече пълни хора в България. Давам си сметка, че това е в резултат на забързания начин на живот, липсата на време за приготвяне на храна и консумиране на готова и полуготова такава. 

Смятам, че проблемът с храненето ще става все по-голям занапред и бъдещето е в полза на диететиката. 



Какъв е твоят хранителен режим всеки ден? Спазваш ли диети от време на време?

Хапвам си от всичко по малко, дори много често си позволявам шоколад.

Коя е любимата ти кухня?

Българската! В крайна сметка дори в Тайланд си готвя български ястия. 

Има ли перфектен хранителен режим или храненето трябва да е индивидуално съобразено?

Според мен „отровата е в дозата“. Всичко, което е в повече е излишно и въпрос на лакомия. Хората не могат да си поставят граница.



Спортуваш ли и какво?

Старая се да ходя на фитнес поне два пъти в седмицата, за друго не ми остава време. То за мен е необходимост, не е само за поддържане на фигура и тонус, но и чисто да релаксирам и психически да се отърся от натоварването покрай децата. 

Планирате ли завръщане в България или поне в Европа?

България е моята родина. Тук се намират близките ми хора и моите приятели. Разбира се, че в даден момент ще се завърнем.

Мислила ли си за завръщане и към кариерата на модел?

Все повече се отдалечавам от тази мисъл. Това е професия за един определен период от живота. Човек, за да се развива трябва да сменя приоритетите си съобразено с периода, в който се намира. 

Как ти се отразява майчинството?

Чувствам се прекрасно. Щастлива съм, че съм майка на 3 деца. Радвам се, че имам възможността да се отдам изцяло на децата си и използвам всяка минута да правя това. Започнах да ценя това, че съм жива и здрава. Да благодаря за живота, който имам и че мога да му се насладя с всичките си сетива!



Какво промени в теб това да си майка?

Научих се да се къпя и храня за около 5 минути. Също така вече мога да се гримирам и да правя палачинки с бебе в ръка! (смее се)

Засили се още повече уважението, благодарността и признателността към моята собствена майка!

Сега разбирам колко грижа, отдаденост, търпение са необходими за отглеждането на едно дете. В моя случай всичко се умножава по три.

Как минава един твой ден с децата и Дарко? Какво обичате да правите в свободното си време заедно?

Както обикновено, ставаме рано, изпращаме Давид и Дария на училище, грижи за бебето след това, посрещам ги от училище и игра до вечерта. Общо взето това е. Заедно обичаме да ходим в детските кътове и парковете.

Всяка неделя с дъщеря ни Дария посещаваме сладоледени салони. Това е нашият специален ритуал с нея, тъй като това е нейният любим десерт.



Дарко помага ли ти в гледането на децата?

Помага ми, разбира се. В момента е останал сам с Давид месец и половина. Въпреки голямата му заетост винаги намира време и начин да бъде с нас и да участва активно в ежедневните ангажименти.

Дразни ли те клишето „футболна съпруга“?

Въобще не го отразявам. Не виждам себе си в такова клише. Дори не знам какво означава това. Клишетата са за хора без стил и индивидуалност. 



Успявате ли да си идвате често в България и Македония? Какво ви липсва, докато сте в Тайланд?

Не си идваме често, може би веднъж в годината. Разстоянието е много голямо, а почивката, която има е малка и обикновено съвпада с най-студения период в България. 

Най-много ни липсва да спим на отворен прозорец (смее се)! В Банкок денонощно е топло и влажно. Няма ги тези свежо утро и прохладна нощ, които си имаме тук!

Как ще прекараш остатъка от лятото?

Засега съм в България и ще използвам всеки слънчев ден да водя децата в парка и да се радвам на свежия въздух.

Би ли пожелала нещо на читателите на Az-jenata.bg?

Да се обичат и да раждат деца!

Снимки: личен архив

Коментирай