Свободно време

Екранизация на „Големите малки лъжи” от Лиан Мориарти по HBO

През 2017 очаквайте стартирането на телевизионен сериал по едноименния роман на авторката

28.08.2016г. / 14 05ч.
Илияна Николова
Снимка: HBO

Снимка: HBO

През 2017 HBO ще ни зарадва с телевизионен сериал по едноименния роман на Лиан Мориарти „Големите малки лъжи”, заснет в 7 епизода. В главните роли ще видим холивудските звезди Рийз Уидърспун и Никол Кидман, които са и продуценти на филма. Към тях се присъединяват звездата от „Дивергенти“ и „Вината в нашите звезди“ Шейлийн Удли, Зоуи Кравиц и любимецът на зрителите от „Истинска кръв“ Александър Скарсгард. 

Авторката с Рийз Уидърспун; снимка: HBO

След приключването на снимките Никол Кидман заяви, че много ще й липсва Рийз Уидърспун, с която са станали близки приятелки.

Явно това е една от причините двете да побързат да закупят правата за филмиране и на най-новата книга на авторката Truly, madly, guilty, която оглави класацията на „Ню Йорк Таймс“ още с появата си  на пазара в края на юли. 
Рийз Уидърспун и Никол Кидман не са единствените холивудски звезди, заложили на таланта на Лиан Мориарти. Очакваме скоро Дженифър Анистън в главната роля в едноименния филм по романа„Какво забрави Алис”.

Лиан Мориарти е истинска световна сензация. 

Тя е една от най-продаваните съвременни австралийски писателки. Постига международен успех с романа „Тайната на моя съпруг“, продаден в над 3 милиона екземпляра и преведен на 40 езика. Той се задържа в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на една година и е обявен за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“.

Лиан Мориарти е първата австралийска авторка в историята, оглавила класацията на „Ню Йорк Таймс“ с романа „Големите малки лъжи“ още с появата му на пазара! Три от книгите й попадат едновременно в класацията на „Ню Йорк Таймс“, въпреки че не са част от поредица: „Големите малки лъжи“, „Тайната на моя съпруг“ и „Какво забрави Алис“!

От романите й са продадени над 6 милиона екземпляра а през 2015 г. е обявена за най-продаваната австралийска писателка!

Любопитно

На страницата си във Фейсбук Лиан Мориарти споделя, че с Джоджо Мойс са „сродни души”, а феновете им коментират: „ Брилянтни авторки. Ако харесвате книгите на едната, със сигурност ще харесате и на другата”. А ние бихме добавили „Прочел ли си една тяхна книга, няма как да не прочетеш и останалите”.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 7 години )