Интимно

Защо сексът не може да бъде просто секс?

Оставяме следа след себе си

15.09.2016г. / 17 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често сте използвали оправданието „беше просто секс“? Колкото и да ви се иска да мислите, че може да си легнете с някого за час-два или цяла нощ и след това да приемете, че нищо не се е случило, това няма как да стане. Сексът никога не би могъл да бъде просто секс.

Той е много повече от това и човешката ни природа никога не би позволила да си остане само секс. Има много причини сексуалният акт да е над физическите си компоненти. Вижте някои от тях.

Сексът означава емоция

Когато правим секс, има припокриване между тази част на мозъка, която отговаря за сексуалното желание и друга част, която отговаря за емоцията, любовта. Въпреки че са отделни като усещане, мозъкът ни може да ги обработва като едно. Може би мислите, че това се случва предимно при дамите? Не, не е така,, случва се и при мъжете, защото сексът е и емоция, не е само чисто физически акт.

Създаваме връзка

Дори и да се опитвате да държите емоциите настрана, вие създавате нови взаимоотношения. Секс за забавление с приятел? Чудесно, но явно не сте забелязали, че вече сте формирали връзка, сексуална връзка.

Снимка: istock

Оставяме следа след себе си

Нашето ДНК ни принуждава да жадуваме за секс и да създаваме поколение. Като човешки същества природата ни е определила да търсим три неща – храна, подслон и някого, с когото да се чифтосаме. Нашето ДНК постоянно ни напомня колко важен е сексът, но той никога не е самостоятелен акт.

Свързан е с някои рискове

Рискът от полово предавани болести, нежелана бременност, напомня, че сексът никога не е просто секс. Мащабите на въздействие на сексуалния акт могат да бъдат малки, по-големи и в някои случаи да променят живота ни.

Свързани статии

Сексът е магия

Все още ли гледате на секса просто като на физически акт между двама души? Той е много повече от това. Той е сливане с партньора, докосване, ухание, звук. Сексът е любовната игра, за която копнеете, тантрическите техники, доверието в партньора, вашите фантазии. Преоткриване на сексуалността, желанията.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )
ot koga tazi promiana v misleneto na pi6e6tite ? 4e ima6e godini v koito me ubejdavaha tukmo v obratnoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар