Свободно време

Посветиха сладкиш на актрисата Яна Маринова

Тя бе гост на празника на артдесертите

30.09.2016г. / 17 23ч.
Михаела Лазарова
Яна Маринова и Александър Алексиев

Яна Маринова и Александър Алексиев

Истински 5-часов празник на артсладкишите се състоя в Corso (срещу Руската църква). Актьори и риалити звезди от музикални формати се събраха на празник на десертите-шедьоври. Изработване на сладкиши пред очите на посетителите и демонстрации на лакомства бяха в основата на вкусната фиеста.

От изкушенията на сладкия маратон опитаха актьорите Яна Маринова и Александър Алексиев (сериала „Откраднат живот“), както Димитър Петров (от „София ден и нощ“) и куп риалити звезди от музикални формати, като X Factor и Music Idol.

Сред гостите бе и Иван Яхнаджиев, който вместо бодиарт върху голо женско тяло, изписа интересни мотиви върху уникалния шедьовър на вечерта – десерт за рисуване. Включиха се и любители, като един от тях получи награда за най-оригинална рисунка върху сладкиша.

На актрисата Яна Маринова бе посветен цял десерт-портрет, като на отделните черти на характера ѝ отговаряха точно определени съставки. Тъй като популярната дама спомена, че най-очевидната ѝ особеност е любовта към високия адреналин, в сладкиша използваха съответстващата съставка шоколад.

На склонността на Яна да губи лесно търпение, сладкарите намериха еквивалент в чилито. Като резултат от съчетанието на съставките, описващи характера на актрисата, се получи шоколадов чили тарт.

По време на постоянните демонстрации на кулинарни шедьоври, като солени еклери с трюфел и сирена, екзотик тартове и други, за музикалното настроение се погрижи сборната формация HIGH ON HILLS. В тон със сладките специалитети, инструкторът и дегустатор Йордан Дъбов направи презентация на подходящата за комбинация ободряваща напитка – гурме кафе.

След това, с участието на Димитър Петров от сериала „София ден и нощ“, бе извършена демонстрация на първото и единствено по рода си в България „кафе за ядене“ Espresso Affogato (десерт от сладолед и шот еспресо).

Коментирай
Свободно време