Свободно време

Ричард Гиър: Желая ти щастие!

Как да бъдете по-щастливи

31.08.2018г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Той е един от най-чаровните холивудски актьори, който преди години преоткри себе си чрез източната философия. Ричард Гиър безспорно е личност, която вдъхновява не само като актьор в многото си екранни образи, но като човек, който говори с невероятна страст и същевременно с примирение за Изтока.

В следващите редове споделяме една формула за щастие, упражнение за нас самите. Това са няколко думи на Ричард Гиър, които ще ви накарат да се замислите над доброто и злото и над собственото си щастие.

„Налице е едно силно упражнение, но съвсем просто, което аз започнах да правя преди много, много години. Когото и да срещнех по пътя си, било то човек или насекомо, първата мисъл, която ме изпълваше по отношение на това същество бе „Желая ти щастие!".

Това напълно променя това, което се случва между вас и това същество. Казвам го от личен опит. Понякога е много трудно, когато срещнете врага си, когато попаднете лице в лице с неочаквано трудна ситуация. И в този момент вие получавате възможността да създадете повече пространство около себе си.

Свързани статии

Виждате как негативната емоция се появява и се опитва да ви превземе. И преди това да стане, имате време да я претворите. Виждате, че гневът е невежество от ваша страна, от тяхна страна. Претворете този гняв и го превърнете в любов. „Желая ви щастие!“ Опитайте и вижте, всичко в живота ви ще се промени.“ – Ричард Гиър

Снимка: Reuters

По материали от horizonsmagazine.com

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 7 години )
ne poznavam tazi filosofia , no dulboko v men e po priroda zalojeno kato sum s opredeleni hora , purvo da iskam te da sa dobre , a za nai- blizkite si su6testva opredeleno drapam da sa 6tastlivi kolkoto moje , no za sebe si taka i ne moga
отговор Сигнализирай за неуместен коментар