Свободно време

Лъжем ли, когато залъгваме себе си?

„Сладка заблуда“ – Тара Хайланд

27.10.2016г. / 13 05ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

Тара Хайланд постига международен успех с бестселъра „Дъщери на съдбата“, преведен на 17 езика. Следващите ѝ книги „Дъщери на греха“ и „Красив лъжец“ също са приети изключително добре от читателите.

За Тара Хайланд

Тара Хайланд е родена в Съри, Англия. На тринайсет години печели конкурс за млад автор на годината. Оттогава мечтае да стане писателка, но родителите ѝ я насочват към по-доходоносна кариера. Завършва история в Гонвил енд Кийз Колидж в Кеймбридж и работи като журналист, счетоводител и банкер. Макар да изкарва добри пари, кариерата не ѝ носи желаното удовлетворение, но Тара чувства, че трябва да оправдае надеждите на семейството си, вложило големи средства в образованието ѝ. Детската ѝ мечта да стане писател обаче никога не я напуска напълно и Тара ѝ посвещава свободното си време, опитвайки се да пише трилъри и чиклит романи. След като прекарва десет години от живота си като финансов аналитик – позиция, която ненавижда, – Тара се осмелява да започне работа по дебютния си роман. Написването му ѝ отнема цели шест години, като тя признава, че без финансовата и емоционалната подкрепа на съпруга си и литературния си агент би се отказала по време на дългия процес. Но в крайна сметка търпението и усилията на Тара биват възнаградени. Три големи английски издателства наддават за правата на дебютния ѝ роман – „Дъщери на съдбата“, който скоро след издаването си е продаден в много държави и се радва на топъл прием. Втората и третата книга на Тара Хайланд – „Дъщери на греха“ и „Красив лъжец“ също имат голям международен успех, а авторката си спечели много верни читатели и в нашата страна, които с нетърпение очакват новия ѝ роман – „Сладка заблуда“.

За книгата

Богатото и многоуважавано семейство на Шарлот преживява лична трагедия. По-големият ѝ брат – Кит, загива след падане на лавина, докато изкачва връх Монблан. Най-добрият му приятел Ричард, който става свидетел на инцидента, се заклева, че ще се грижи за сестра му.

Осем години по-късно Шарлот се е превърнала в черната овца на семейството. За ужас на родителите си, тя прекъсва образованието си и започва работа в нощен клуб. Там злоупотребява с алкохол и се отдава на безразборен секс с непознати мъже. Лишена от амбиции и стремежи, Шарлот пропилява дните си в преследване на удоволствия. Заблуждавайки се, че не заслужава повече от това.

Ричард е млад, красив и сексапилен. Преуспял бизнесмен, който може да има всяка жена, която пожелае. Той не е забравил обещанието, което дава на най-добрия си приятел. Как обаче да помогнеш на някого, който иска да се самоунищожи?

Шарлот е приета в болница след алкохолно натравяне на поредния купон. Единствено Ричард би могъл да ѝ помогне да се пребори със зависимостите си. И да спре да лъже себе си...

На книжния пазар от 27 октомври 2016 г.
Обем: 272 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1618-4
Цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай