Свободно време

Цветът на 2017-а година вече е обявен

Вижте кой е той!

11.12.2016г. / 09 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Институтът „Пантон“ обяви цвета на 2017-та година. Това е свежият и пъстър нюанс на зеленото, наречен „зеленина“.

Вицепрезидентът на института Лори Пресман обясни, че зеленото с игрив и жизнен жълт оттенък е своеобразен отговор на природата към лошата и тежка откъм екологична гледна точка 2016-та година. „Зеленина“ изразява желанието за обновяване и възстановяване на природата и установяване на по-дълбока връзка с човека, според Пресман.

Снимка: pantone.com

Зеленият цвят е символ на обновлението на природата, което се случва всяка пролет. Зелените морави, лъснали под сутрешната роса, първите нови стръкчета на растенията са обагрени в свежия и наситен зелен цвят. Зеленото е и символ на стремежа към опазване на природата. Тенденциите за рециклиране и ползване на зелени източници на енергия навлизат все повече в съзнанието на хората.

Внасянето на природата в дома се превръща в желание и приоритет на все повече домакинства. Хората имат нужда да виждат и усещат зелената свежест на природата около себе си. Ето защо в интериорния дизайн се заляга все повече на отворените пространства, големите прозорци, живите градини в междуетажните пространства на сградите.

Институтът „Пантон“ се занимава с изучаването и определянето на съвместимостта на цветовете. Той работи с известни брандове и компании в областта на строителството, интериорния дизайн, архитектурните решения и модния бранш.

Коментирай