Свободно време

Певецът Джордж Майкъл почина на Коледа

Човекът, който изпя една от най-емблематичните коледни песни „Last Christmas“ си отиде точно на Коледа

26.12.2016г. / 16 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Легендарният британски поп певец Джордж Майкъл е починал на 53 години навръх Коледа. Това съобщават всички световни информационни агенции. Причината за смъртта му все още не е напълно изяснена, но според източниците няма никакви подозрителни обстоятелства. Смята се, че Джордж Майкъл е починал от сърдечна недостатъчност.

Говорителят на Джордж Майкъл – Майкъл Липман е потвърдил смъртта му пред медиите, предавайки думите на семейството му: „С огромна тъга трябва да съобщим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина в дома си на Коледа.“ Той моли още семейството на починалия да не бъде обезпокоявано в този труден и емоционален момент.

През 2011 година Джордж Майкъл преболедува тежка пневмония, заради която бяха отменени поредица от концерти от турнето му „Симфоника“. През 2012 певецът направи опит да възобнови участията си, но отново бе възпрепятстван от здравословни проблеми. Самият той сподели тогава, че тежката пневмония го е поставила „на ръба“.

Усложненията от това състояние се оказаха прекалено големи и здравето му се влоши значително, за да доведе до този трагичен край.

Най-голямата ирония на съдбата е, че човекът, който изпя една от най-емблематичните коледни песни „Last Christmas“ си отиде точно на Коледа.

Джордж Майкъл е британец от гръцки произход. Родното му име е Йоргос Кириакос Панайоту. Известност придобива като вокалист на групата Wham! през 80-те години. Благодарение на този успех соловата му кариера след това го превръща в един от най-пусканите изпълнители в световния ефир. Списание „Billboard“ го включва в класацията си на Стоте най-популярни изпълнители на всички времена.

Сред незабравимите му хитове са „Freedom“, „Last Christmas“, „Faith“, “Wake Me Up Before You Go-Go“.

Почивай в мир, Джордж! Винаги ще те помним!

Коментирай