Свободно време

„La La Land“ стана големият победител на наградите „Златен глобус“

Вижте кои звезди се прибраха с престижните статуетки у дома

09.01.2017г. / 10 22ч.
Мария Дуковска
Райън Гослинг, Ема Стоун и Деймиън Чазел позират с наградите. Снимка: Reuters

Райън Гослинг, Ема Стоун и Деймиън Чазел позират с наградите. Снимка: Reuters

Мюзикълът „La La Land“ взе седем награди „Златен глобус“ при седем номинации на провелата се тази нощ пищна церемония.

74-ите филмови и телевизионни награди се проведоха в Бевърли Хилс, Калифорния, а церемонията водеше комикът Джими Фалън.

Филмът „La La Land“ взе награди в следните категории: Най-добър мюзикъл/комедия, Най-добър актьор в мюзикъл/комедия (Райън Гослинг), Най-добра актриса в мюзикъл/комедия (Ема Стоун), Най-добър режисьор (Деймиън Чазел), Най-добър сценарий, Най-добра оригинална песен, Музика.

Не за първи път ме бъркат с Райън Рейнолдс, но това вече излиза от контрол“, пошегува се при получаването на наградата си канадецът Гослинг, визирайки известната си прилика със своя колега и сънародник.

Това е филм за мечтатели и аз мисля, че надеждата и креативността са две от най-важните неща в света“, бе далеч по-романтична американката Ема Стоун.

Тя посвети наградата си на всички креативни хора, които понякога имат усещането, че „вратата се тръшва под носа им и че се предават, но след това намират у себе си сили да се надигнат и да продължат напред“.

Другият голям фаворит „Moonlight“ беше удостоен с приза за най-добър филм в категория „Драма“.

За своето изпълнение в „Elle“ прекрасната Изабел Юпер получи наградата за най-добра актриса в същата категория, а филмът на Пол Верховен взе статуетката за чуждоезичен филм.

Кейси Афлек взе награда за най-добър актьор в драма за филма „Manchester by the Sea“.

Аарън Тейлър-Джонсън взе награда за поддържаща роля във филма на Том Форд "Nocturnal Animals", а Виола Дейвис взе наградата за женска поддържаща роля за лентата "Fences".

В телевизионните категории сериалът „The Crown“ на Стивън Долдри победи конкуренцията в лицето на нашумелия „Westworld“, както и „Игра на тронове“ и „Stranger Things“.

Невероятната Мерил Стрийп получи награда за цялостно творчество „Сесил Б. Демил“. Вижте емоционалната ѝ благодарствена реч:

Вижте в галерията ни снимки от бляскавото събитие.

Пълният списък с номинирани и победители може да видите тук.

Коментирай