Свободно време

Как влияе Луната на зодията ни

„Луната – нашата истинска същност“ – Хули Леонис

25.01.2017г. / 13 51ч.
Аз жената
Корица: издателство "Апостроф"

Корица: издателство "Апостроф"

Тази книга повдига завесата над тайните на Луната в хороскопа на всеки човек, отговаря на въпроса защо не се припознаваме в зодиакалния си знак и отваря вратата към нови аспекти на личността ни, за които не сме подозирали до момента.

Астрологията е един от най-ценните методи за себепознание. За много хора това себепознание се ограничава до познаване само на позицията на Слънцето в хороскопа, която се нарича по-популярно зодия. Зодията, разбира се, е един от най-важните елементи при тълкуването на рождената карта, но заедно с нея има още един със същата важност – Луната.

Астрологът Хули Леонис ни учи, че не можем да говорим за истинско познаване на рождената карта, без да отчетем влиянието на Луната. „Много често хората не достигат до енергията на зодията си, защото им е непозната, а оттам те не разпознават и себе си в зодиакалния знак. От този факт мнозинството от хората правят заключения за достоверността на астрологията. Но ако тези заключения се правят на базата на познаването на лунния знак, то всеки ще е убеден в истината, която носи тази наука“, споделя астрологът.

Комбинацията между Слънцето и Луната показва истинска същност на човека – колко е хармонична, колко е напрегната, какви са целите, нуждите и желанията ни в живота. Само зодията няма способността да дава тази информация. Познаването на Луната дава сигурност в това, откъде тръгваме, носи ни един уют за самите нас, че имаме едно познато място, което трябва да пазим и където винаги можем да се връщаме.

В книгата си „Луната – нашата истинска същност“ Хули Леонис разяснява разликата между Слънцето и Луната за конструирането на личността ни и обяснява каква е връзката им в рождената ни карта.

Астрологът разглежда всяка една зодия в контекста на връзката на Луната с живота, любовта, майчинството, женствеността. Книгата предоставя информация за силните страни на Луната, за предизвикателствата на слабата Луна и за силата на новолунието и пълнолунието и тяхното влияние върху емоциите и настроението ни.

„Истината ще дойде, когато вие сами усетите ролята на Луната във вашия живот и точно както се радвате, когато откриете някаква характеристика на зодията ви, ще започнете да разпознавате и кога работи Луната ви и какво ви дава.“, окуражава от страниците на книгата Хули Леонис.

„Луната – нашата истинска същност“ е книга, която ни дава необходимата информация и ни провокира сами да анализираме позицията на Луната в картата си. В нея астрологът Хули ни дава знания и насоки, които да ни помогнат сами да изградим пълната картина на това, което представлява Луната в нашия живот.

За автора

Хули Леонис е завършил специалност „Класическа астрология“ в Академията по астрология в Москва. Специализирал е в сферата на личните взаимоотношения, винаги актуална и важна тема в живота на всеки от нас: отношенията родители-дете, партньорските взаимоотношения, връзката на човека със самия себе си. Неговият индивидуален подход се базира на астрологични и психологични познания, както и на изследване на родовата история.

Вместо увод

астрологията – наука и езотерично познание

Искам да направя това въведение за хората, които се съмняват в астрологията. Това често са хора, които познават зодиакалния си знак просто защото са родени в даден месец и ден и другите са им казали, че са дадена зодия. Оттук започва оценката на цялата наука астрология. Тази оценка зависи от това до каква степен се разпознавате със зодиакалния си знак.


Ако сте Овен, се смята, че сте силни, властни, груби и доминиращи. Ако сте Козирог, се смята, че сте студени и дистанцирани, ако сте Рак, се смята, че сте прекалено емоционални, ако сте Везни, се смята, че сте много мили и социални. Изведнъж вие не се разпознавате в това описание. Вие сте мил и компромисен Овен, груба Везна без социални контакти, студен Рак и много емоционален Козирог. Значи астрологията не работи!
Напротив. Астрологията винаги работи и дава истинна информация, но за нея не може да се съди само по една позиция – тази на Слънцето, или както сме свикнали да я наричаме, зодията.

 


Зодията е посоката, която сме поели в този живот, а дали ще достигнем до крайната цел, зависи от нас, от родителите, от социалната среда, в която сме израснали, както и от самата ни амбиция да се справяме с живота. Много хора не достигат до това да познават истинската си същност, не успяват да развият потенциала си, следователно и никога не се разпознават в зодията си.

 


Те обаче винаги се разпознават в знака, в който попада Луната в рождената им карта. Това е мястото, което ни дава сигурност, мястото, от което тръгваме да покоряваме целите в настоящия ни живот.

 


Луната е един от най-силните кармични индикатори в картата ни и тя винаги „работи“. Ние се раждаме с познанието за нея и я усещаме силно още от първия момент, в който сме се родили, защото Луната е символ на майката, а оттам и на живота, на безусловната любов, която получаваме. Тя е символ и на адаптацията, на начина, по който възприемаме живота, на ежедневието ни. Именно тази тема ще анализираме в настоящата книга.

 


Луната не е сложен астрологичен феномен, който предполага професионално занимание с астрология. Тя е толкова важна в нашата рождена карта, колкото е и зодията, т. е. позицията на Слънцето. Познаването на Слънцето, Луната и асцен-дента са основата на популярната астрология, а вече оттам следва научното и задълбочено познание на тази материя.

 


Астрологията е както наука, така и езотерич-но познание. В нея има строга научна част, която предполага познаване на редица понятия и връзката между тях. Научното познание на астрологията е базата. Езотеричната част, работата с интуицията и умението да се усеща и тълкува една астрологична конфигурация, са допълнението, което е нужно, за да разберете цялостната картина в нейната пълнота.

 


Тази книга ще ви насочи как да разпознавате теоретичната част и ще ви помогне да усетите интуитивно астрологичното познание след това. Това да знаете в кой знак се намира Луната ви, е първата стъпка от себепознанието. След това ще обогатите това познание с информацията, която ще ви споделя. Истината ще дойде обаче, когато вие сами усетите ролята на Луната във вашия живот и точно както се радвате, когато откриете някаква характеристика на зодията ви, ще започнете да разпознавате и кога работи Луната ви и какво ви дава.

 

защо сме на земята?

В началото искам да дам една езотерична гледна точка по отношение на съществуването ни като хора на Земята. Често сме си задавали този въпрос – какво точно правим на Земята, какъв е смисълът на живота? За много хора това си остава мистерия. Други, по-малка част, стигат до истината за себе си и разбират мисията си на тази Земя.


Опитваме се да си обясним живота на базата на нашите човешки възприятия, а той е много по-сложен и велик от това, което си представяме. Когато обаче го разглеждаме през призмата на триизмерната ни представа, той е доста прост. Раждаме се, живеем някак си и умираме. Това звучи доста безцелно. Дори се отрича идеята за прераждането, която дава и елемента на повторяемост. Без него ние просто се появяваме на едно място, правим нещо и изчезваме безвъзвратно. Поне така изглежда отстрани. И това е част от истината, но много малка част от нея.

 


Бих дал примера с куба. В зависимост как го погледнем, от каква перспектива, той може да бъде за нас точка, чертичка или квадрат. Всъщност той не е и куб, а една много по-сложна фигура, която се разгръща в зависимост от перспективата и способността ни да виждаме многоизмерно.

 


Това съждение можем да го прехвърлим и по отношение на живота ни на Земята. За някои хора този живот е просто съществуване, за други е мъка, за трети щастие, за четвърти изключително приключение – зависи просто през каква призма го разглеждаме.

 


Нашият живот винаги има смисъл, независимо как го оценяваме ние. Той е част от универсалния ред и нашата роля е толкова важна, колкото и на другите хора, независимо дали си даваме сметка, или не.

 


Ние сме една частица от цялата система, без която системата не би била същата. Нашият живот винаги е свързан с този на другите хора. Това са както родителите, така и приятелите, децата, както и такива родственици, за които дори не си даваме сметка. Силата, която ни обединява с тези хора, често наричаме карма. Тя може да има много варианти. Може да бъде лична, родова, семейна, дори национална.

 


Ние не сме личности, извадени от контекст, които реагират само на базата на настоящия си живот. Ние сме една съвкупност от енергии, които идват от нашите родители, нашия род, нашата религия, нашия народ. Това ни прави важни, това ни прави значими.

 


За да живеем по-лесно живота си, е добре да знаем с какъв потенциал разполагаме и каква е мисията ни в този живот. Когато сме наясно със себе си, с позитивните и негативните черти на характера си, тогава ние много по-лесно преминаваме през живота, защото интуитивно усещаме кое е за нас и кое не е. Концентрираме се над собствените си задачи и пропускаме това, което не ни интересува.

 


Стигнахме и до астрологията. Нашата истинска същност се свързва най-вече с позициите на Слънцето, Луната и асцендента. Слънцето и Луната представят нашата личност, а асцендентът е по-скоро порталът към нашата личност, това е вратата, която води към самите нас, и ние преценяваме кого да пропуснем през нея.

 


Позицията на Слънцето е по-позната като нашата зодия. В тази книга ще въведем и понятието за Луната. Без познаването на лунния знак ние много трудно можем да правим правилни заключения за нашата личност, а това води до неспособност да познаваме себе си.

 


В настоящата книга ще разберете за колко важни неща отговаря Луната в рождената ни карта. Познаването на лунния знак ни позволява да познаваме по-добре нуждите си, да разбираме идеята за сигурност и стабилност в живота, това, което ни радва и ни успокоява. В този ред на мисли Луната може да бъде приета за базата на живота.

 

На книжния пазар от 23 януари 2017 г.


Обем: 160 стр.

 


Издателство: „Апостроф“
ISBN: 978-954-2962-46-5
Корична цена: 10 лв.

 

Прочетете още:

Коментирай