Интимно

Задава ли се разводът?

Признаци, по които да разберете свършено ли е с брака ви

30.01.2017г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Човек и добре да живее, все някога се жени.“

Някои хора се ръководят от тази все пак странна максима, която няма нищо общо с щастието. Бракът може да развали живота или животът да развали брака, въпреки че в началото всичко е било любов, мир и спокойствие. Но докато стигнете до момента на разрухата сте преминали през немалко ситуации, допринесли за образуването на дълбок лед помежду ви.

Кои са най-честите признаци, че скоро се задава развод?

Вече не сте двойка в истинския смисъл

Двойката като такава има нужда да е заедно. Партньорите в една истинска двойка имат дълбока връзка помежду си, желание за физическа и емоционална близост. Ако в този смисъл сте изгубили допирните си точки, разводът е напът.

Единият партньор отказва да опита

Опитът да се спаси брака е важен, стига да има желание и от двете страни. Ако сте стигнали дотам, че вие повдигате темите, за които искате да говорите, но партньорът ви не ще и да чуе, тогава имате голям проблем. За да има успешен брак, трябва да има желание от двете страни за активно участие.

Във връзката ви няма уважение

За какъв успех във връзката говорим, ако в нея няма уважение. Недооценяването, накърняването на достойнството и обидните нападки са убийствени за брака.

Вече не сте екип

Ако допреди това сте били екип, между вас е имало единомислие и сте действали по сходни приоритети, това вече не е така. Изчерпването на ценностите явно е налице и вероятно краят на брака ви се задава.

Няма никакви компромиси

Някои специалисти брачни консултанти смятат, че компромисите са най-важното нещо за едно успешно съжителство. Други пък са убедени, че успешната връзка не се нуждае от компромиси – в нея партньорите просто си пасват толкова много, че от компромиси няма нужда.

Каквато и да е истината, а тя със сигурност е някъде по средата, желание за компромис с другия трябва да има. За доброто партньорство е от значение да се забелязва стремеж към опазване на чувствата и исканията на партньора. Щом нещо е важно за единия, значи другият трябва да се постарае да разбере това.

Разминавате се в искането за деца

Двойките, които се женят по любов, а не защото вече очакват дете, понякога имат този проблем. Да, любовта е важна. Да, щом обичаш някого, нямаш причина да откажеш предложение за брак. Но ако позициите за бъдещето не са изговорени, бракът след това може и да претърпи крах. Разнопосочните мнения относно това дали искате деца или не се явява сериозен проблем за брака.

Вече не си говорите

Един от най-големите знаци на изчерпване на връзката и брака е тоталното изпаряване на желанието за комуникация. Хората са общуващи същества, които истински се нуждаят от комуникация. Щом тя липсва, разводът наближава.

Все по-редки сексуални контакти

Каквото и да си говорим, щом в една връзка няма комуникация и секс, тя е обречена. Това е просто и ясно.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време