Свободно време

Лапландия – земя на ледената красота

Насладете се на невероятни природни феномени

05.02.2017г. / 07 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сгушена из северните земи и прочута с изумителното си Северно сияние, Лапландия е кътче, което спира дъха! Кара човек да гледа с широко отворени очи, чудейки се как е възможно Северът да побере толкова много красота в себе си.

Познаваме Лапландия от легендите за Дядо Коледа. Там е неговият дом. Там той цяла година твори подаръците за децата с помощта на своите джуджета.

Лапландия е географска местност във Финландия. Нейната красота заснема японският фотограф от Токио Юичи Йокота. Той прекарва цели 3 месеца в този отдалечен район, за да запечата невероятните кадри с камерата си. Юичи се потапя в атмосферата на Лапландия, живеейки като неин жител.

Свързани статии

В неговите снимки личат не само природните феномени на района, но и откъси от ежедневието на хората, животните и природата на Лапландия. Дълбоки снегове, толкова бели, че чак синеят, северни сияния, пробягващи над склоновете, хълмовете и гората, замръзнали къщурки с пушещи комини и животни със скреж по муцунките. Това е Лапландия – чиста, различна и ледено красива.

Там можете да се насладите на разходки с шейни, теглени от кучешки впрягове, да зърнете диви северни елени и да пиете горещ чай край камината или огнището насред снега.

 

Коментирай