Свободно време

Бродуейският мюзикъл „Авеню Q“ вече и на родна сцена

Мюзикълът е отличен с три награди „Тони“

16.02.2017г. / 15 59ч.
Илияна Николова
Снимка: sofiapuppet.com

Снимка: sofiapuppet.com

Мюзикъл с кукли, но за възрастни. На пръв поглед звучи като абсолютен нонсенс, но представлението „Авеню Q“, чиято премиера се състоя на 15 февруари в Столичния куклен театър доказва, че тази комбинация не само е възможна – тя е страхотна!

Бродуейският спектакъл „Авеню Q“ се поставя за първи път на българска сцена. Режисьори са Уест Хайлър (САЩ) и Петър Кауков. Оригиналната идея за постановката е на Робърт Лопес и Джеф Маркс. Музиката и стиховете също са техни, а преводът на български, дело на Любов Костова и Десислава Софранова, е перфектен и въздействащ през цялото време.

В мюзикъла участват Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова, Мариета Петрова, Рафи Бохосян.

Музикалният акомпанимент на пиано на живо на сцената е със специалното участие на Ангел Николов.

Снимка: sofiapuppet.com

Спектакълът представя по изключително забавен начин наболелите проблеми на нашето общество. В него се разказва за различността, за расизма, ксенофобията, хомосексуализма и трудностите, които младите хора изпитват в старта на самостоятелния си живот.

„Авеню Q“ е един непринуден и забавен начин да се замислим над това как приемаме света около себе си. Смеем ли да признаем пред себе си и в обществото, че имаме предразсъдъци и имаме ли желание да ги преодолеем.

Мюзикълът е оригинален, защото в него играят заедно актьори и кукли. Сюжетът е под формата на остра сатира на объркаността на съвременното общество, в което поемането на лична отговорност за живота става все по-трудно за младите хора по цял свят. Мечтите са прекрасно нещо, но сблъсъкът с реалността понякога е наистина тежък.

Как се справят героите с тези трудности ще разберете, ако решите да гледате „Авеню Q“. Следващото представление е на 23 февруари в Столичен куклен театър.

Коментирай