Свободно време

18 хоби-готвачи получават „втори шанс“ в MasterChef

Не пропускайте

27.02.2017г. / 13 15ч.
Аз жената
Снимка: btv

Снимка: btv

Утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV 18 хоби-готвачи от цялата страна ще получат „втори шанс“ да впечатлят най-взискателното жури в България и да спечелят една от останалите 9 емблематични престилки – входни билети в най-голямото кулинарно предаване в света.

Претендентите за място на кулинарната арена ще трябва да докажат качествата си в битка в три кръга. Първото предизвикателство по пътя към титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще изпита въображението на хоби-готвачите, като им даде пълна свобода при избора на продукти, уреди и техники, за да представят на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев най-доброто, на което са способни.

Участник ще опита да грабне престилката за втора поредна година, друг ще обърка спанака с босилек, а трети ще сравни преживяването MasterChef пред телевизора с това пред котлона. След 60 минути една част от 18-те играчи ще получи мечтаната престилка, друга – билет към домашната кухня, а трета – ще продължи в следващите кръгове.

Второто изпитание ще накара хоби-готвачите да бръкнат до лакти в леда, за да уловят своята риба, да я почистят и превърнат в деликатес. Тримата, които са най-убедителни в подбора на съставки и набор от техники, ще получат престилка, а петимата, които покажат най-незавидни резултати – ще се сбогуват с мечтата MasterChef.

Един от претендентите ще играе „като багер“, друг ще рискува да измръзне, трети ще се „прехласне“ и ще забрави за ограничението във времето от 45 минути. Но докъде ще стигнат гладиаторите в битката с пъстървата, колко различни рецепти ще представят на журито и дали ще подценят дявола, който се крие в детайлите?

За десерт Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев ще обявят най-тежката битка – тази за последната престилка MasterChef.

Дуелът ще изправи един срещу друг амбициозни конкуренти със задачата да претворят френския специалитет Милфьой по рецепта на топсладкарката Chef Елица Божилова. Кой от претендентите ще покаже повече бързина, прецизност и внимание, кой ще запази необходимото самообладание, за да изпече перфектните кори, да приготви пухкав млечен крем с белтъци и бял шоколад и да аранжира истински шедьовър за сетивата – предстои да разберем във вторник от 21:00 часа.

Коментирай
Свободно време