Свободно време

„Алената буква“ – Натаниъл Хоторн

Една жена срещу дребнавата отмъстителност и пуританското тесногръдие

07.03.2017г. / 09 01ч.
Аз жената
„Алената буква“ – Натаниъл Хоторн

Излезе нова книга от „Клуб Класика“ – „Алената буква“ от Натаниъл Хоторн.

За серията

Клуб класика“ представя книгите, издържали проверката на времето. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни. Част от поредицата са книгите „Джейн Еър“, „Знахар“, „Морал“, „Нещо се случи“, „Луна и грош“, „Пътят на д-р Шенън“, „Сияйна зора“, „Един живот“, „Чочарка“, „Павилион за жени“, „Гордост и предразсъдъци“, „Въздействие“.

За Натаниъл Хоторн

Натаниъл Хоторн е централна фигура на американския ренесанс. Най-известните му произведения са „Алената буква“ и „Къщата със седемте фронтона“. Хоторн е сред първите американски писатели, които изследват дълбоките мотиви в поведението на героите си. Централна тема в творчеството му е чувството за вина, породено от конфликта между стремежа към лично щастие и ограниченията на обществените норми за поведение.

За „Алената буква“

В очакване на предстоящото публично наказание на блудница пред бостънската тъмница се е събрала тълпа. През портата на затвора излиза млада и красива жена с бебе в ръце. Хестър Прин е осъдена на излагане на позорния стълб заради раждането на незаконно дете и отказа ѝ да разкрие името на бащата. Твърдо решена да понесе достойно унижението, тя крачи уверено под възмутените погледи на съгражданите си. На гърдите ѝ, върху ален плат, стои, ръчно избродирана, буквата на прелюбодейството. Хестър ще носи този знак до края на дните си. С непреклонния си дух обаче тя ще преобърне значението му, заклеймявайки на свой ред дребнавата отмъстителност и пуританското тесногръдие.

На книжния пазар от 23 февруари 2017 г.


Обем: 240 стр.

 


Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1657-3
Корична цена: 12,95 лв.

 

Прочетете още:

Коментирай