Компактдисковете са почти преминали в историята. Днес рядко разчитаме на тях. Флашките, преносимите твърди дискове, виртуалното пространство за съхранение на информация днес се използват много повече от старата технология със CD-тата.

От дискове може да се направят украси за мебелите ви. Най-подходящи са за декорация на маси, столове, холни врати, където дисковете се превръщат в стъкло за вратата.

С начупени стари дискове можете да украсите саксиите и кашпите в дома и градината. Можете дори да декорирате ръчно изработените си бижута.

Още по темата

Ако не си падате по модата с лепене на магнитчета от пътувания по хладилникаукрасете го с цветни дискове, които сте събирали с години!

Всяка малка вещ, която ви е скъпа и има морална стойност може да бъде декорирана с компактдискове, дори кутията за носни кърпички или кутията ви за бижута. От това би излязъл страхотен ръчно изработен подарък.

Ако слепите няколко диска в правоъгълна форма и им инсталирате часовников механизъм, можете да си направите оригинален стенен часовник. Изобщо, идеите са много. Някои от тях можете да видите в галерията тук.