Свободно време

5 неща, които психически силните хора правят

За да сме успешни трябва да сме със силна психика

18.03.2017г. / 15 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Психическата сила е не по-малко важна от физическата. Тя е всъщност локомотивът, който може да извади тялото от омагьосания кръг на слабостта, болестта, липсата на енергия. Регулирането на мислите в позитивен и най-вече градивен план може да направи тялото ви много по-силно и устойчиво.

Упражненията са важни за здравето и физическата сила, но е важно да тренираме и ума си, за да сме устойчиви и най-важното – успешни във всеки аспект от живота си.

Психическата сила за някои хора е даденост. За други тя трябва да бъде култивирана, тренирана, целенасочено постигана. Това става с някои техники.

Какво правят психически силните хора всеки ден?

1. Те имат свое определение за успеха. Психически силните хора не се нуждаят от това някой друг да им казва как да постигнат целите си. Те нямат нужда от това да черпят нечий чужд опит, защото винаги знаят какво да правят и то защото знаят какво точно искат. Успехът на другите не ги засяга, защото за тях той не е важен. Психически силните хора просто умеят да сътворяват свое собствено определение за успеха, което да следват.

2. Те се предизвикват всеки ден. Да правиш нещо, против собствения си комфорт е нещо, което изисква психическа сила. Много хора не си дават сметка колко важно е това за успеха. Колко пъти ви се е случвало да предприемете стъпка, въпреки че се страхувате от провал или просто се страхувате от промяната?

За психически силните хора такъв страх не съществува. Те го приемат по-скоро като адреналин, който ги тласка все по-нагоре и по-нагоре.

3. Те се оглеждат в своя напредък и го анализират. За да сте истински успешни и силни, трябва да спрете да се водите от клишето „прави каквото трябва, пък да става каквото ще!“, защото то ви вреди. Вместо да правите нещо безцелно, по-добре анализирайте всеки свой ход, включително и грешките. Само така ще направите правилния избор следващия път. Спрете да извършвате безцелни действия, които ви водят към задънена улица.

4. Пренасочете негативните мисли. Трансформирайте пагубната енергия в двигател за нещо градивно. Психически силните хора са имунизирани срещу неувереност и вглъбяване в евентуални трагични сценарии, които възпират повечето хора от успех.

5. Те понасят болката в името на по-висша цел. Силните в ментален план хора умеят да преодоляват препятствията, включително физическата болка, благодарение на силната си психика.

Снимки: iStock

Коментирай