Свободно време

Holiday Heroes проведе благотворителен картинг турнир

Събраната сума от таксите за участие е 9 950 лева

24.03.2017г. / 17 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка:  Holiday Heroes

Снимка: Holiday Heroes

Турнирите по картинг са сред фаворитите в серията благотворителни състезания „Спортувай с мисия“, в които компаниите мерят сили помежду си. Четиринадесет отбора, представители на социално-отговорни компании се включиха в първия за годината картинг турнир, а събраната сума от таксите за участие е 9 950 лева.

Шампион във великденския турнир на Holiday Heroes станаха PORSCHE BG. Всички класирали се на първите три места спечелиха специални подаръци. Освен че грабнаха купата, победителите, които за първи път се включиха в турнир от серията „Спортувай с мисия“ подкрепиха каузата с цели пет отбора. По време на събитието всички участници се тонизираха с освежаващи напитки и получиха специални подаръци.

Осемкратният рали шампион Димитър Илиев, беше специален гост на великденския турнир. Той откри благотворителното състезание с призив за безопасно шофиране не само на картинг пистата, но и на пътя.

Както във всички картинг турнири на Holiday Heroes, Димитър Илиев, заедно с картинг шампиона Николай Върбицалиев и първи български пилот във формула BMW, отново влязоха в ролята на ментори на участващите отбори. Всички капитани можеха да обсъдят своята стратегия и тактика за победа с професионалните пилоти по време на състезанието.

Благотворителният турнир по картинг между компании от серията „Спортувай с мисия“ се проведе в подкрепа на кампанията „Великден 2017“, чиято цел е да помогне на 5000 семейства в нужда в цяла България да посрещнат празника с пълна трапеза.

Събраните средства от входни такси на участващите компании ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да напълнят празничните пакети.

Коментирай