Свободно време

10 грешки в облеклото, които ви състаряват

Не ги допускайте, ако искате да младеете!

30.03.2017г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма жена, която иска да изглежда по-възрастна, отколкото всъщност е. Всички искаме да си останем винаги млади и красиви, но понякога грешим без да си даваме сметка. Грешим във външния си вид, а тези грешки добавят още допълнителни години към реалната ни възраст.

Къде бъркаме в стайлинга си и кои са грешките, които ни състаряват?

Очила за четене

Разбира се, очилата за четене могат да се превърнат в прекрасен секси аксесоар. Но ако вашите са като на баба ви, неминуемо ще ви състарят. Сменете рамките с такива в синхрон с актуалните тенденции или носете лещи.

Посивели коси

Понякога се случва косите ни да посивяват и да се появяват бели косми, въпреки че сме около 30-те години. Постарайте се да премахнете тези състаряващи елементи, колкото и да не ви се иска да боядисвате косата.

Туид

Този груб плат се завърна като актуален през последните години, но истината е, че той състарява. Самият туид, дори да е нов, изглежда леко състарен, захабен, винтидж. Ако искате да отнемете от възрастта си вместо да трупате годинки, избягвайте туида, въпреки че е актуален.

Жилетки

Носенето на жилетки ви прави да изглеждате като лелички, особено ако са закопчани с копчета. Избягвайте лъскави жилетки с прекалено квадратна визия. Тези с неясна форма или наподобяващи кожух пък са абсолютно забранени.

Удобните обувки

Е, колкото и да е важно да се чувствате удобно в обувките си, има някои модели, които определено състаряват. Това са кларковете, сабото, обувките с анатомичен дизайн, които обикновено са с доста демоде визия.

Дънките на мама

Вярно е, че модата от предните десетилетия се завръща, но някои дрехи трябва да си останат в миналото. Не носете лъскави дънки от 80-те с висока талия и широка кройка, приличаща на торба. Забравете промазания деним, който тогава е бил на мода. Когато разни модни тенденции се завръщат, те все пак носят духа на съвремието и са вдъхновени от миналото. Не го копират напълно.

Чанти като за възрастни дами

Чантите са един от най-изявените женски аксесоари. Те са акцент, с който много трябва да се внимава, защото ако са прекалено демоде, това ще ви състари. Не носете чанти отпреди 15 години, дори да са ви любимите, дори да са здрави. Пазете ги като скъп спомен в гардероба, но не ги добавяйте към визията си. Бъдете в крак с модата.

Свързани статии

Цветове, които ви правят бледи

Цветовете, които ви карат да изглеждате прекалено бледи и призрачни, не са препоръчителни. Носете цветове, които подчертават вашия тен и излъчване, а не го приглушават.

Прекалено много или прекалено малко грим

Златната среда е най-добрият избор. Прекалено многото грим може да ви накара да изглеждате като възрастни лелки, а малко грим пък крие риск от бледа визия, даваща болнав вид.

Маратонки или сандали с чорапи

Нека да е ясно – ако искате да носите спортни обувки с памучен чорап извън фитнеса, трябва много да внимавате. Грубите маратонки, особено в комбинация с дълги памучни чорапи е най-състаряващият аутфит, който можете да изберете.

Снимки: iStock

Коментирай