Свободно време

Четирите най-ужасни типа колеги в офиса

На всяко работно място има такива дразнещи личности

18.04.2017г. / 14 29ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На работното място се срещат всякакви личности. С някои се сработваме добре и нямаме проблеми, но с други сме постоянно на нож. Няма как да е иначе и вместо да си скубем косите и да се чудим как по-бързо да напуснем, можем да се опитваме да вникнем в природата на тези хора и да се справим с тях.

Кои са най-ужасните типажи колеги, които се срещат във всеки офис?

Нахалникът

Нахалникът общо взето не може да работи качествено с никого, защото такива хора имат свое собствено мнение, което не подлежи на обсъждане. Те са досадни, нахални, нетърпеливи, със затворен към идеи ум, с който не може да се установи обратна връзка. Те действат по свой собствен начини вечно са в конфликт с останалите.

Негативният

Винаги има поне по един вечно негативен персонаж в офиса. Тези хора са непрекъснато недоволни и сърдити. Околните ги определят като енергийни вампири, които изпиват енергията в офиса. Те винаги имат обяснение защо не работят и в повечето случаи е защото са адски заети и просто не могат да стигнат до задачата, за която ги питате.

Характерно за тях е, че не умеят да се справят добре с работата си, въпреки че всячески се стараят да покажат с думи колко добри специалисти са. Често резултатите от работата им обаче не са задоволителни.

Разсейващият

Разсейващият колега винаги трябва да е в центъра на вниманието, често говори на висок глас, пуска шеги, на които сам се смее или търси да провокира разговор с околните. По този начин той пречи на работата и в много случаи си навлича гнева на останалите. Поведението на разсейващите личности е проблематично. Те не могат да се сработят с колегите си, защото въпреки привидно приятелската им настройка те са способни да критикуват колегите си зад гърба им.

Лицемерът

Лицемерите на пръв поглед страдат от раздвоение на личността. Единия ден ще ви се усмихнат, а на следващия ще разберете, че са ви скроили номер. Те компенсират липсата на професионални качества с удобни приятелства. Способни са да доносничат и да топят колегите си, само за да блеснат и техните провали да не бъдат забелязани.

Снимки: iStock

Коментирай