Свободно време

New Bloom Winery представи уникални вина от сърцето на Тракийска низина

300 VIP гости опитаха първи новата серия New Bloom на мултисетивна вечеря

27.04.2017г. / 16 55ч.
Аз жената
Шеф Токев, Мария Силвестър и сомелиер Слави Райчев.

Шеф Токев, Мария Силвестър и сомелиер Слави Райчев.

С мултисетивна вечеря и авторско меню на шеф Андре Токев бяха представени ключовите вина на изба New Bloom Winery. 300 специални гости, сред които известни личности, бизнесмени, водещи винени експерти и собственици на ресторанти опитаха четири от ключовите продукти на избата в уникална мултимедийна среда. Вината бяха представени от сомелиера Слави Райчев, вицепрезидент на Асоциация на сомелиерите в България, а за доброто настроение на гостите се погрижи Мария Силвестър.

Винарната прави смела заявка за експанзия на българските вина навън и се стреми да създава модерни винени продукти за модерни хора. Избата вече е натрупала достатъчно опит в последните години с налагането на винените серии Verano Azur, Pixels, F2F (Face 2 Face).

Verano Azur е младежкият бранд на New Bloom Winery, Pixels е отличен избор за хората с предпочитания към определен сорт, а F2F е по-високият клас вина. Най-новото попълнение в портфолиото на избата е серията New Bloom, която направи своя дебют по време на вечерята. Засега тя включва бяло и розе. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Вината са с плодов аромат и леки на вкус с елегантна свежест.

„Мит е, че виното е само за дами или че мъжете не пият розе. И по света, а вече и у нас виното събира все повече привърженици. С отличното си качество тези две вина са подходящи както за жените, така и за мъжете“, коментира сомелиерът Слави Райчев. Те имат приятен хармоничен вкус и са чудесен избор за пролетта и лятото.

Всички вина на New Bloom Winery се произвеждат от висококачествено грозде. Лозовите масиви върху 6000 дка представят яркия и характерен тероар на Тракийската низина. Припомняме, че именно този регион бе определен за втората най-добра винена дестинация в света. Собствените лозя дават възможност на производителя да осъществи строг контрол върху всеки елемент от засаждането през отглеждането, до брането в точния момент на зрялост на гроздето.

Отглежданите собствени сортове грозде са както по-познатите Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Совиньон Блан, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера. За гарантиране на високото качество на вината, времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен уникалният характер на сорта грозде.

Зад успеха на избата стоят близо 250 души. Екипът се състои от млади специалисти с натрупан опит и специализации във Франция и Нова Зеландия. Главен идеолог на продуктите на избата е Владимир Влъчков – един от най-авторитетните енолози в света и член на журито в дегустационните конкурси Concours Mondial de Bruxelles и Vinalies International.

New Bloom Winery обръща сериозно внимание на налагането на българските вина в чужбина, като продава на повече от 20 международни пазара, сред които САЩ, Франция, Япония и Китай.

Коментирай