Свободно време

„Бензин“ в кръвта и на екрана

Екшънът на Асен Блатечки вече е по кината

22.05.2017г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Христо Дачев

Снимка: Христо Дачев

Най-новата българска кинопродукция Бензин“ завладя големия екран на 19 май. Лентата под режисурата на Асен Блатечки и Катерина Горанова разпали страстите на любителите на високите скорости, бързите коли и рокендрола.

Но и лошите момчета с оцапани до лакти в моторно масло ръце се влюбват, нали? Главният герой на Асен Блатечки – Дим се влюбва лудо в Люси, героинята на Лиляна Станаилова. Действието се развива през 1999 година. Той е много талантлив и свободолюбив автомобилен състезател и механик, за когото граници не съществуват.

Двойката мечтае да избяга на красиво място, където да отгледат бъдещите си деца, когато внезапно съдбата удря шамар в лицето на Дим. Щастието му е отнето, както и всичко, заради което си струва да живее.

15 години по-късно той излиза от затвора. Нещата вече са се променили. Гонките не са незаконни, дори са надзиравани от полицията. Всичко, което Дим иска е да върне към живот Люси – колата, кръстена на любимата му, както и да въздаде справедливост.

Във филма участие взимат и Калин Врачански, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски, близнаците Дарин и Деян Ангелови, Башар Рахал, Васил Банов, Стефан Щерев.

В лентата греят и две чуждестранни звезди – актьорът Майкъл Медсън и фронтменът на Godsmack Съли Ерна. Майкъл Медсън играе бащата на Дим, заради което прякорът му е „американчето“.

Блатечки разказва как поканата към Майкъл Медсън и Съли Ерна станала съвсем случайно, чрез негови приятели, които се свързали със звездите. И двамата откликнали на драго сърце като се отнесли изключително професионално и отговорно към поетия ангажимент.

Идеята за филма пък се ражда преди години, когато Катерина подарява мечтаната ретро кола на Асен. Актьорът не крие любовта си към високите скорости и твърдата музика.

Филмът заслужава специално внимание заради професионално заснетите екшън и батални сцени. Монтажът на кадрите е на много високо ниво, не са използвани никакви специални ефекти. Каскадите във филма са истински и ще спрат дъха ви.

Саундтракът е специално подбран и много въздействащ в унисон с високите скорости и бензина в кръвта.

„Аз искам всичко да стане перфектно, но го правя с много любов, не тормозя никого. Защото и аз съм актьор и знам как актьорът приема някои неща, затова и с много любов се отнасях към колегите си и те дадоха най-доброто от себе си“, сподели Асен Блатечки в студиото на „България сутрин“ на Bulgaria ON AIR.

Въпреки че се появиха сравнения с култовия „Бързи и яростни“ може да се каже, че историята в „Бензин“ е много по-дълбока и истинска, особено за родната българска реалност, заради което зрителите биха я оценили положително.

Снимки: Христо Дачев

Коментирай