Свободно време

За дома и живота на Бен Афлек

Малко известен факт за Бен е страстта му към покера

29.05.2017г. / 13 00ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Бен Афлек и Дженифър Гарнър са една от най-обсъжданите през последните месеци холивудски двойки. Двамата талантливи актьори живеят в Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис, Калифорния, а имотът им определено е впечатляващ. Не всеки може да се похвали с наличието на футболно, баскетболно игрище и басейн с джакузи и бар в собствения си двор. Върху площ от почти 9000 кв.м. се разпростира и къщата, състояща се от пет спални и осем бани в няколко свързани помежду си постройки. Изградена е и допълнителна по-малка постройка с офис, фитнес зала, арт студио и още две бани, както и подземна къща за гости с две спални. Самият имот се намира в много зелена и гориста местност.

Имотът е проектиран и осъществен в далечната 1930г. от известния калифорнийски архитект от миналия век Клиф Мей. Известни обитатели на къщата през годините са били актьорът Грегъри Пек, който я придобива около две десетилетия по-късно, и продуцентът и носител на награди “Ейми” и “Оскар”, Брайън Грейзър, който я купува през 1992г.. Той я продава на звездната двойка през 2009г. за сумата от $17,5 милиона, въпреки че първоначалните му намерения са да я продаде за $10 милиона повече.

По това време Бен вече има утвърдена кариера като актьор и се развива в режисьорската сфера. Животът му обаче не винаги е бил като на холивудска звезда. Артистичните заложби и силното желание да направи актьорска кариера, съчетани с труд и постоянство постепенно го доближават до целта. Заедно с брат си Кейси и приятеля си и бъдещ колега Мат Деймън Бен заминава в Лос Анджелес в преследване на своята мечта. В крайна сметка трите млади момчета успяват не просто да пробият в Холивуд, а да спечелят световна слава и популярност.  

Заедно споделят и първия си голям успех през 1997г. с филма „Добрият Уил Хънтинг“. Мат и Бен пишат заедно сценария за култовия филм и получават най-високото признание в сферата - награда „Оскар“ за най-добър оригинален сценарии. Драмата носи награда и на известния и обичан актьор Робин Уилямс за поддържаща мъжка роля и е номинирана в общо девет категории. 

Следващите години също носят значителни успехи за Бен, с участието му в „Армагедон“, „Влюбеният Шекспир“, „Пърл Харбър“ и др. Въпреки че началото на новото десетилетие се счита за нисък период за Афлек, с не толкова успешни продукции и второстепенни роли, той се завръща с пълна сила, режисирайки „Жертва на спасение“ (Gone Baby Gone), „Градът“ и „Арго“, за който печели Златен глобус и BAFTA за най-добър режисьор и най-добър филм и втори Оскар в кариерата си - за най-добър филм.

Малко известен факт за Бен е страстта му към играта на покер. Забележителните му умения на масата му печелят покана за покер круиз на PokerStars, а през 2004 г. печели щатското калифорнийско първенство по покер.

Макар ролята му на Батман през 2016г. да беше приета противоречиво от широката публика,  изпълнението на Бен подчерта актьорските му умения и присъствието му беше оценено като харизматично. Предстои му и още една роля в образа на Батман – във филма „Лигата на справедливостта“, който се очаква да излезе в края на тази година.

Коментирай