Свободно време

Как да направим бюрото си уютно и приветливо?

Заявете присъствието си в офиса по приятен начин

19.06.2017г. / 11 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бюрото, на което работите всеки ден, трябва да ви е максимално удобно, уютно и приветливо. Натовареният работен ден повишава нивата на стрес и ако работното ни място е в безпорядък и неприветливо, това ще ни накара да се чувстваме още по-зле.

Свързани статии

Как да направим бюрото си приветливо и уютно, така че работата ни да върви като по вода?

Не чакайте работодателят ви да ви създаде комфорт

Когато се нанесете на новото си бюро не чакайте шефът ви да поеме инициатива да ви създаде удобство, а го направете вие. Подредете бюрото си по свой вкус, завъртете го към светлината или поискайте стоящо бюро, ако офисът го позволява.

Донесете си зеленина

Растенията на бюрото винаги са добър приятел. Те красят работното място, носят жизненоважен кислород, понижават стреса и премахват лошите мисли.

Персонализирайте работното си място с голяма буква

От дърво или друг материал си направете буквичка, която да закачите на стената до бюрото си. Така ще маркирате своята територия по забавен и закачлив начин. Със сигурност и колегите ви ще го харесат и ще си направят своя буквичка.

Направете напомнянето за идващата почивка осезаемо

На видно място в офиса сложете глобус, на който да е отбелязана дестинацията, към която ще се отправите по време на почивката си или пък тази, за която мечтаете. Важното е да не забравяте, че времето лети, както и да си напомняте, че работата няма да избяга, но добрите мигове – да.

Поглезете чашата си за кафе с красива подложка

Кафето е най-добрият ни приятел в офиса. То ни помага да се събудим рано сутрин, както и да се справим с работния ден следобед преди да сме заспали отново. Поглезете любимата си чаша за кафе с красива подложка. Така бюрото ви ще добие още повече хармоничност.

Предотвратете неизбежната бъркотия

За да избегнете бъркотията, която рано или късно ще обхване бюрото ви, поставете класьори и приспособления за разделно съхранение на работните ви принадлежности. Така ще е по-трудно да изпаднете в безизходица, търсейки нещо в безпорядъка.

С големи цветни букви напишете весело послание

Послание, което да ви кара да се усмихнете или да продължите напред въпреки напрежението винаги помага. Затова с големи цветни букви напишете нещо над бюрото си, така че да го виждате всеки път, когато ви е трудно и да продължите напред с настроение.

Подредете шкафа с книгите и папките

Полезно е да откъсвате поглед от екрана на монитора през известно време. Така не само ще съхраните здравето на очите си, но и ще се разтоварвате от стреса. Нека полето в стаята, което очите ви ще обхождат в тези моменти да е подредено. Шкафът с книгите и папките ви е първото нещо, което вероятно ще зърнете като отместите очи от екрана. Ето защо е важно там всичко да е в безупречен и хармоничен порядък.

Коментирай