Свободно време

Царски особи опитаха български вина от сърцето на Тракия

Изба New Bloom Winery впечатли с бяло от серията New Bloom от сортовете Совиньон блан и Шардоне и червено F2F от сорта Дорнфелдер

19.06.2017г. / 13 58ч.
Мария Дуковска
Снимка: New Bloom Winery

Снимка: New Bloom Winery

Изцяло български вина пиха високопоставените гости на юбилея на Симеон II. Приемът събра в петък вечерта близо 400 отбрани гости в двореца „Врана“. Събитието уважиха представители на бизнеса и медиите, трима президенти, трима премиери, министри и други. На рождения ден бяха поканени и престолонаследниците на бившите монархии на всички балкански държави съседи на България, включително и пряк потомък на турския султан Мехмед V.

И макар не всички да са спазили дрескода на официалното събитие, наздравиците бяха по царски. Общо пет изби предоставиха свои емблематични вина. Една от тях е New Bloom Winery от гр. Съединение. Гостите бяха впечатлени от бялото вино от новата серия New Bloom. То е висококачествен купаж от сортовете Совиньон блан и Шардоне. Виното е в стил „Нов свят“ и демонстрира огромния потенциал, който има българският винопроизводител да прави модерни и съвременни вина според последните тенденции. Серията New Bloom включва и купажно розе от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. От червените вина специалните гости пробваха екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. Общото впечатление на високопоставените гости за българските вина беше много добро. Те бяха приятно изненадани от сортовото многообразие, модерните технологични практики и потенциала на родните продукти.

Избата New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в технологично отношение винопроизводители у нас. Производителят притежава 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина и работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко). В последните пет години винарната е напълно реконструирана, като към нея е изградена нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси. Екипът енолози разполага и с иновативната технология за микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.

Коментирай