Свободно време

9 фрази, които интелигентните хора не ползват в разговор

„Винаги“ или „Вие никога“

02.03.2020г. / 16 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Думите нерядко имат по-голяма тежест от действията. Понякога казваме неща, които не трябва, без да осъзнаваме, че хората могат да бъдат наранени. Тъй като бихме искали да ни възприемат като интелигентни и интересни личности е добре да избягваме 9 фрази в разговор. Вижте кои.

„Изглеждате уморен/а“

Фраза, която са отправяли към нас и която определено не ни е било приятно да чуем. Тези думи не целят нищо друго, освен да накарат някого да се чувства по-зле. Ако намеренията ви са да засегнете човек, когото не харесвате, вероятно бихте му показали това с тези думи.

Но когато имате претенции, че сте интелигентна личност и искате и другите да ви възприемат като такава, не използвайте съответната фраза.

„Винаги“ или „Вие никога“

Тези две фрази обикновено изразяват гняв или обиждат някого. Вместо да създавате драми, постъпете като интелигентна личност и намерете по-дипломатичен начин да се справите със съответния проблем.

20 причини да харесваме котките толкова много

„Не е честно!“

Всички знаем, че животът не е легло от рози. Нормално е понякога да споделяме, да се оплакваме, но това обикновено го правим пред най-близките си. Интелигентните хора пропускат тази фраза, когато водят разговор с колеги, партньори, познати. Знаят, че постоянното оплакване не би се приело добре, а и няма да разреши ситуацията.

„За вашата възраст...“

Със сигурност някой е отправял тази фраза и към вас. „За твоята възраст ти си много умен.“, „За възрастта си изглеждаш добре, младееш.“. Ако желанието ви е да направите комплимент на някого, грешите. Намерете друг начин да покажете адмирациите си, точно като интелигентните хора, които не използват тези фрази.

„С цялото ми уважение“

В повечето случаи след тази фраза не следва нищо уважаващо. Умният човек никога няма да използва тази фраза, за да улесни разговора. Единствено може да ползвате тази фраза в приятелска компания, когато се шегувате и забавлявате.

15 неща, които не сте длъжни да правите

„Както казах преди“

Всеки от време на време забравя разни неща. Отправяйки тази фраза към някого, вие показвате раздразнение или обида от факта, че този човек не помни това, което вече сте му казали, че се налага да повтаряте. Когато се налага да повтаряте разни неща, а от другата страна не възприемат, помислете как да промените ситуацията, как да бъдете по-ясни, но не и враждебни.

„Нали ти казах“

Нито вие, нито някой друг би искал да чуе тази фраза. Това е много незряло и може да се използва само, за да накара някой друг да се чувства по-зле. Умният човек никога не се гордее, дори и да е прав.

„Не ме интересува“

Когато някой ви попита нещо или ви е казал нещо, никога не трябва да отговаряте с тази фраза, защото те се интересуват от вашето мнение.

Свързани статии

„Предавам се“

Когато почувствате, че не можете да продължите или сте обидени на някого, никога не се отказвайте гласно. Помислете и не показвайте вашето моментно безсилие. По-добре използвайте фразата „Мога да помисля по въпроса“ или друга, която да ви даде време да помислите как да постъпите. Дори и най-успешните личности невинаги имат решение на всички сложни казуси.

По материали от goodhealthtalk.com

Снимка: pixabay

Коментирай