Свободно време

Орлин Горанов и Люси Дяковска заедно срещу рака на гърдата

Двамата певци са лица на кампания срещу коварната болест

27.06.2017г. / 13 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: Avon

Снимка: Avon

В тазгодишното издание на кампанията „От любов към живота“ Avon срещу рака на гърдата талантливият Орлин Горанов, любимец на жените и чаровната Люси Дяковска, застават един до друг, за да покажат своята подкрепа в тежката битка с рака на гърдата. Думите „Предварително ти БЛАГОДАРЯ“ са насочени към всеки, който някога е бил съпричастен на кампанията и тази година отново ще помогне.

Събраните средства от поръчката на благотворителните розови продукти и тази година Avon ще дари на своя партньор – Фондация „Една от 8“, които ще осигурят практическа, психологическа и юридическа помощ, както и редица информационни консултации, за да може диагностицираните жени да усещат подкрепа в битката.

На официалния уебсайт на кампанията www.thankyou.bg всички, вдъхновени от каузата могат да покажат своята съпричастност и да осигурят реална помощ.

Люси Дяковска и Орлин Горанов ни разказват какво е за тях да си съпричастен:

Какво ви мотивира да се включите в кампанията?

Орлин: Мотивацията ми е в това да опитаме да променим мисленето и отношението към здравето. Защото то е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание. Човек трябва да обръща внимание на здравето си, тъй като там се корени и щастието.

Люси: От доста време се опитвам да помагам за популяризиране на превенцията, защото смятам, че това е първата стъпка, за да не се стигне до това заболяване.

Кой получава повече – този, който дарява или този, който получава помощ?

Орлин: При всички положения този, който дарява, получава удовлетворение за това, че се е опитал да направи нещо добро. Ако му се върне, това е най-великият момент.

Познавате ли жени с рак на гърдата?

Орлин: Да, имам познати, които са минали през този ад, но благодарение на волята си, на позитивния си дух, са се преборили и в момента се чувстват прекрасно и продължават живота си щастливо.

Люси: Да, познавам. Имам два случая, като в единия се оказа, че тялото не успя да се пребори и се наложи да се сбогуваме с този ангел. Но всички хора, които познавам, които са победили рака, винаги много са ме впечатлявали с разбирането си за живота, с философията, според която започват да живеят – че трябва да застанем малко по-отстрани на материалното и да видим кое е наистина важното в живота, да се концентрираме върху нещата, които имат смисъл.

Кое бихте искали хората да запомнят за кампанията, която тази година се организира за 16-ти път?

Орлин: Жената е майка на първо място и здравето е нещо, което не трябва да се подминава с лека ръка. Нещо, което може да те накара да правиш всичко, което искаш, и да сбъдваш мечтите си. Нашата кампания провокира по-голяма здравна култура у българките. А какво конкретно ще се случи като активности през тази година, можете да научите на thankyou.bg.

Люси: Кампанията реализира успехи с всички активности, които през годините се правят. Затова се надявам всички хора, които са вярвали в нея, да не спират да вярват и да продължават да се чувстват мотивирани, както и да се включат със своята помощ.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати