Свободно време

„Валериан и градът на хилядите планети“ – детската мечта на Люк Бесон

Работата по мащабната продукция отнема на френския режисьор цели 7 години

17.07.2017г. / 16 20ч.
Мария Дуковска
Люк Бесон, Дейв Дехаан и Кара Делевин.

Люк Бесон, Дейв Дехаан и Кара Делевин.

Валериан и градът на хилядите планети“ е новият зрелищен филмов спектакъл от Люк Бесон, легендарният режисьор на „Леон“, „Никита“, „Петият елемент“ и „Люси“. Филмът е създаден по новаторските серии от комикси, вдъхновявали цяло поколение художници, сценаристи и режисьори.

За филма

През 28-и век Валериан (Дейн Дехаан) и Лорелин (Кара Делевин) са екип специални агенти, грижещи се за реда в човешките територии. По нареждане на министъра на отбраната, двамата поемат на мисия до невероятния космически град Алфа – непрестанно разрастващ се мегаполис, в който видове от цялата Вселена от векове споделят своите знания, опит и култури. В центъра на Алфа се е появила мистерия: тъмна сила, която заплашва мирното съществуване на Града на хилядите планети, и Валериан и Лорелин трябва бързо да разкрият ужасяващата заплаха, за да опазят не само Алфа, но и бъдещето на Вселената.

За Люк Бесон

Той е режисьор, известен с буйния си нрав, изключителния си талант и страстта си към жените. Това лято ще видим и заглавието, превърнало се в страстта на живота му – „Валериан и градът на хилядите планети“. Той сам се определя с десет думи, сред които кино, любов, създаване, деца, инат, делфини, работа, палачинки, вярност и живот.

Люк Бесон споделя в интервю пред Стаси Кара, че идва от скромно и обикновено семейство, което никога не е имало много пари. Започва да пише още на 14 години и до днес продължава да го прави всеки ден. Става рано, около 4:30 и започва да пише. Защото както сам признава, писането е първата му голяма страст, и точно затова не му се налага да прибягва до услугите на сценарист. Защото обича да създава историите си сам.

Също така от дете датира страстта му по историята на комиксовите герои Валериан и Лорелин, която след години чакане и подготовка най-после превръща във филм. „Валериан и градът на хилядите планети“ ни пренася в космоса с приключенията на двама федерални агенти, които разрешават междупланетарни престъпления.

Люк Бесон пише историята, създава всеки един от извънземните и режисира две от най-горещите млади звезди в главните роли – провокативната актриса и модел Кара Делевин и познатият ни от филма „Невероятният Спайдърмен“ в ролята на Зеления Гоблин – Дейн Дехаан.

Компания им правят британската звезда Клайв Оуен, поппевицата Риана, актьорът Итън Хоук, както и ветерани като музикантът Хърби Хенкок и актьорът Джон Гудман.

„Валериан и градът на хилядите планети“ тръгва по кината на 21 юли.

Коментирай