Свободно време

White Dinner – изискан градски пикник в центъра на София

Модерният облик на София в унисон с международните тенденции

24.07.2017г. / 15 17ч.
Михаела Лазарова
White Dinner в Торино.

White Dinner в Торино.

Хубавата храна винаги трябва да се споделя с любимите ни хора. Ако харесвате пикниците, летните забавления и нестандартните събирания с вкусна храна, то тогава искаме да ви разкажем за едно събитие, което предстои да се случи и в София – White Dinner.

Това все още не е част от събитийното многообразие на Балканите, но е една невероятна възможност да направим София дом на Балканите за събитието Вечеря в бяло! Идеята за вечеря в бяло на открито място в градска среда се ражда за първи път в Париж преди 29 години, когато група приятели организират пикник вечеря в Булонския лес.

Всички поканени са облечени в бяло, за да се намерят по-лесно в парка. Традицията се запазва, а с времето все повече и повече странични наблюдатели проявяват интерес да се включат в пикника.

Днес събитието е част от пулса на десетки градове по света, на почти всички континенти. Ето как от случайността се ражда уникална концепция. За да станете част от това събитие с международна популярност, е нужна единствено регистрация на уебсайта на събитието. Днес е последният ден за регистрация, тъй като организаторите затварят планформата.

Ето и малко любопитни факти за събитието и това, което ви очаква в нашата столица на 27.07.2017 година:

Красив, изискан, бял флашмоб в центъра на София!

Модерния облик на София в унисон с международните тенденции, част от които е и събитието White Dinner.

Отворено общество и съзнание за сърцето на града – събитие пред погледа на всички, достъпно за всички, чрез създаване на изискана красота от различни по пол, възраст и националност участници.

Културен феномен с изкуство и улични пърформанси: карикатуристи и графити художници, танцьори на брейк и изпълнители на бийтбокс, джаз музика и DJ сакс микс, акробати и шоу на кокили, живи мимове.

Да бъдем „еко“: НЕизползване на еднократни пластмасови изделия, да уважава ме столицата, да почистваме след себе си. Унисон със Slow drink / Slow life тенденциите – да се забавляваме без да се прекалява с алкохолни напитки, да приготвяме сами храната и да ѝ се наслаждаваме.

White Dinner е забавен и с това, че мястото на събитието се пази от спонсорите в тайна до последния момент (час и половина преди него се разбира къде ще бъде).

Всички участници получават имейл с информация за мястото на срещата с координатор до няколко дни преди събитието, като всеки може да стане част от това събитие.

Участниците сами украсяват масата си с бели покривки, свещници, фенери, пера и цветя. Сами донасят посуда, чаши, храна и напитките си! Ще се проведе конкурс за най-стилна маса в бяло: Градинска изисканост, красота и стил, като са предвидени и награди – ваучери за White Dinner 2018 г. и подаръци от спонсорите (напитки, техника и други).

Ще има осигурен бар с коктейли, бира и вино. В края на събитието сами почистват след себе си, като условието е на събитието да няма пластмаси, кенове за еднократна употреба. Какво още да носите?

Участниците сами донасят пикник храна, мезета и салати или правят кулинарно шоу на място. Вземете вашите приятели, децата и елате да се забавляваме.

Коментирай
Здраве и красота