Свободно време

Как езикът на тялото ви прави недостъпни за околните

По какви начини изграждате стени, пречещи на хората да общуват с вас

04.08.2017г. / 11 46ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Езикът на тялото изпраща сигнали към околните дали сте в настроение да общувате или не, дали сте враждебно или приятелски настроени, дали търсите партньор или предпочитате да не флиртуват с вас.

Поведението и жестовете говорят много повече от думите. Понякога човек не си дава сметка какви стени изгражда между себе си и околните само с езика на тялото – това мощно оръжие.

Кои са грешките в поведението, които ви правят недостъпни за другите и ги отблъскват?

Избягвате зрителен контакт

Когато гледате човек в очите, това означава автоматично, че сте настроени за контакт. Ако обаче всячески избягвате погледа му, това ще го откаже да ви заговаря. Дори да не го правите нарочно, този сигнал ще бъде разчетен по този начин.

Научно доказани начини да привлечете мъжкото внимание

Имате нервни тикове и навици

Когато излъчвате безпокойство, видимо не сте спокойни, потропвате с крак, местите се от крак на крак, почесвате се, въртите глава напосоки, околните го възприемат като нежелание да общувате и предпочитат да не ви заговарят. Това поведение се регистрира на подсъзнателно ниво като израз на притеснение да говорите или да бъдете заговаряни.

Криете се зад предмети и обекти

Това поведение подсказва, че предпочитате да останете незабелязани. Хората така и откликват – просто ви отминават.

Сигнали за любов, които мъжете трябва да разпознават

Причините да правите това са много. Може да става дума за истинско нежелание да общувате. А може да говори за личностна несигурност, поведенческо разстройство, депресия, много ниско самочувствие.

Държите главата си наведена

Когато човек иска да общува държи главата си високо вдигната, гледа хората в очите, усмихва се, поздравява, заговаря. Когато обаче избягва чуждите погледи и гледа само в краката си е красноречив знак за изграждане на стена между него и околните.

Приемате всичко твърде сериозно

Много важно за общуването и позиционирането в социума въобще е да не се взимаме твърде на сериозно. Това отблъсква хората и ги кара да се питат за какви се мислите, че се държите така. Ако сте прекалено докачливи, когато се шегуват с вас или изтъквате твърде напористо успехите си, ще отблъснете околните.

Експертите твърдят, че с колкото повече хумор и лекота приемате околните, техните думи и жестове, толкова по-лесно ще контролирате и тяхното мнение за вас и обратно.

Коментирай