Свободно време

Признаци, че най-добрата ви приятелка е гаднярка

И тези хора имат приятели

17.08.2017г. / 12 34ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Понякога не си даваме сметка, че общуваме с гадняри. А такива има под път и над път. И те имат приятели, за съжаление. На хората им трябва известно време да осъзнаят, че най-добрите им приятели са гадняри.

Всяка жена си има поне една близка приятелка. Зад нейната фасада обаче може да се крие истинска кобра. Кои са признаците за това?

В 99% от случаите тя се налага

Някои хора просто всячески успяват да подредят не само своето, но и времето на другите, така че да им е удобно. Ако имате такава приятелка, тя неусетно ви приобщава към нейния ритъм на живот и работа. Виждате се, когато на нея й е удобно. Обядвате, когато на нея й е удобно. Тя обаче няма да се посвени да ви откаже обяд, ако не е гладна без да ѝ пука дали имате друга компания или не.

Крещящи признаци, че тялото ви е под тотален стрес

Когато се виждате говорите предимно за нейните проблеми и интереси. Тя рядко ви изслушва докрай и не вниква в онова, което споделяте, просто защото не я интересува истински.

Тя обожава да отбелязва недостатъците на другите

Такива хора са откровени гадняри с ниско самочувствие. Фактът, че изтъкват недостатъците на другите ги кара да се чувстват добре. Ако не го е правила с вас, рано или късно ще го направи.

Тя смята, че е по-добра и красива от всички в компанията или от колегите си

За хората, които се изказват хвалебствено сами за себе си, трябва да имате едно наум. Щом се хвалят сами, значи няма кой да ги похвали. Щом няма кой да ги похвали, явно няма заради какво да са похвалени. А това подсказва дълбоки комплекси. Комплексите пък са рисков фактор лошотията да им избие нанякъде. Внимавайте да не е към вас.

Държи се лошо с обслужващ персонал

Хората с ниско самочувствие, обладани от комплексите си и в безизходица от собствената си некадърност изпитват страхотно задоволство от това да унижават другите. И тъй като не могат да го правят с кого да е, най-честата жертва е обслужващият персонал – сервитьори, таксиджии, рецепционисти, администратори, секретарки, чистачи. Все хора, които са задължени да не реагират негативно, дори някой да им крещи в лицето – нали е клиент!

Признаци, че не сте добър слушател

Лесно е да се пъчиш пред слаб враг. Това показва колко „силен“ всъщност е твоят характер.

Тя никога не греши

Приятелката ви е токсична и истинска гаднярка, ако наистина смята, че не греши. С такива хора не може да се спори. Рано или късно те ви се качват на главата. По-слабохарактерните хора дори могат да се поддадат на натиска и да започнат да вярват, че наистина те грешат, а не „психологическият терорист“ – вашата така наречена приятелка.

Тя разпространява клюки непрекъснато

Гадната ви приятелка не прощава на никого. Клюките я зареждат, карат я да се чувства сякаш държи нещата под контрол. Тя е източникът на ценна информация, за която другите копнеят. И тя им я дава. Ще съжалявате, ако сте ѝ споделили нещо по-лично, защото може да го чуете от устата на някой друг.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
В огледалото ли гледахте, като писахте статията?!От редакцията:Не, в монитора, както и вие. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати