Свободно време

Ново издание на един от най-великите любовни романи

„Брулени хълмове“ – Емили Бронте

21.09.2017г. / 07 04ч.
Аз жената
Корица: Хермес

Корица: Хермес

Излезе нова книга от „Клуб Класика“ – „Брулени хълмове“ от Емили Бронте.

За серията

„Клуб класика“ представя книгите, издържали проверката на времето. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни. Част от поредицата са книгите „Джейн Еър“, „Знахар“, „Морал“, „Нещо се случи“, „Луна и грош“, „Пътят на д-р Шенън“, „Сияйна зора“, „Един живот“, „Чочарка“, „Павилион за жени“, „Гордост и предразсъдъци“, „Въздействие“, „Алената буква“.

За Емили Бронте

Емили Бронте (1818 – 1848) е английска писателка и поетеса, една от сестрите Бронте, чиито романи поставят нови стандарти в английската литература. Тя умира от туберкулоза едва на тридесет години и не успява да види огромния успех на единствения си роман „Брулени хълмове“, публикуван през 1847 г. Второто издание е отпечатано посмъртно след редакция от сестра ѝ Шарлот Бронте през 1850 г. Книгата постига такава популярност, че превръща родния ѝ Йоркшир във важен туристически обект.

Дори днес, сто и седемдесет години след издаването му, „Брулени хълмове“ e считан за един от най-великите любовни романи на всички времена. По него има многобройни филмови адаптации, оперни и балетни постановки.

За „Брулени хълмове“

Мургавият Хийтклиф е подхвърлено дете, което намира подслон в ѝоркширското имение „Брулени хълмове“. Господарят на имението отглежда момчето редом с другите си деца – Хиндли и Катрин. След смъртта му обаче за Хийтклиф настъпват тежки дни. Хиндли го тормози и унижава, но с Катрин са неразделни и скоро близостта им прераства във всепомитаща любов.

Кати е принудена да избира между първичния и необуздан Хийтклиф и нежния и образован благородник Едгар Линтън. Въпреки че обича Хийтклиф с цялото си сърце, тя взема съдбоносното решение да отговори на очакванията на обществото. И избира Линтън. Хийтклиф напуска „Брулени хълмове“, но се завръща там след години. Богат, образован и жадуващ отмъщение.

Отмъщение, което ще застигне и следващото поколение, за да измие болката от една несбъдната любов, по-силна дори от смъртта. На книжния пазар от 14 септември 2017 г.
Обем: 320 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1684-9
Корична цена: 14,95 лв.

Коментирай