Свободно време

5 признака на вечното приятелство

Което ще издържи проверката на времето

26.10.2017г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всяко приятелство издържа предизвикателствата на съдбата. В редица ситуации осъзнаваме, че най-добрият ни приятел всъщност не е такъв.

По различни причини се разочароваме от смятаните за близки хора, а това ни наранява. Всеки има нужда от поне един приятел, за когото да е сигурен, че ще споделя добро и лошо.

В живота срещаме много различни хора. Доста от тях наричаме приятели, докато разочарованията не ни убедят в противното.

7 признака на токсичното приятелство

Все пак добри приятели има. Те остават до нас за цял живот.

Как да познаете дали вашият приятел или приятелка ще ви остане вярна сродна душа за цял живот разберете от следните 5 признака:

1. Споделяте едни и същи интереси и уважавате различията си.

Едно истинско приятелство се познава по уважението, което демонстрирате един към друг. Ясно е, че няма абсолютно еднакви хора. Колкото и да се доближавате по различните параграфи като ценности и разбирания, все по нещо се различавате. Именно уважението и приемането на тези различия показва, че приятелството ви е на силно високо интелектуално ниво и ще издържи проверката на времето.

2. Казвате всичко честно и искрено, дори лошите неща.

Само истинските приятели, които не се страхуват от болезнената истина, смеят да си кажат всичко и то да го назоват с истинските имена. Честното приятелско мнение е от изключително значение. Ако имате такъв приятел до себе си сте истински късметлии.

3. Празнувате важните моменти от живота си заедно.

Рождени дни, раждания на деца, кръщенета, повишения в работата, сватби и всякакви житейски събития, важни за всеки човек – всички тези моменти са по-щастливи, ако са отпразнувани с верни приятели.

Всяко приятелство става все по-силно, когато тези важни моменти са споделени. Когато се трупат скъпи спомени, за които да се сещате след време.

Защо приятелството приключи?

Сред важните моменти в живота влизат и трудностите – смъртта, загубата на близки хора, уволненията, разводите, провалите. Ако и тях преминавате с помощта на верен приятел, то бъдете сигурни, че приятелството ви ще трае вечно.

Свързани статии

4. Приятелят или приятелката ви ви разбира, когато никой друг не успява.

Светът може да е свирепо място, особено когато човек е неразбран. За съжаление, често се случва да бъдем неразбрани дори от собствените си роднини. Тогава на помощ идват верните и истински приятели, които са такива именно заради сходните разбирания. Те са в основата на това да бъдем разбрани правилно, когато никой друг не може.

5. Напълно ОК сте да не правите нищо, но да сте си заедно.

Много хора се притесняват, ако изпаднат в неловко мълчание с някого. Други пък все гледат да заместят неловките ситуации с някаква дейност.

Ако имате до себе си приятел, с когото сте напълно ОК да си седите, да мълчите, да гледате телевизия заедно или да съзерцавате природата, разхождайки се без да промълвите и думичка, то този приятел ще остане до вас завинаги. Защото с най-добрия си приятел сте на една емоционална и психическа вълна и нищо друго не ви интересува.

Коментирай