Свободно време

Хубава храна с 400-годишна ирландска традиция

Ирландия е известна с иновациите си в областта на безопасността на храните

15.11.2017г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Хубава храна с 400-годишна ирландска традиция

На специално събитие в резиденцията на посланика на Ирландия Н. Пр. г-н Майкъл Форбс, беше представена ирландската компания Hayles Fine Foods. Присъстваха и шеф-готвачите на кулинарни училища, 4 и 5-звездни хотели, собственици и готвачи от популярни заведения.

Компанията е представител за България на фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството в Ирландия. Селекцията на месото за българския пазар се извършва от наследника на фамилията и управител Пол Хейлс.

Благодарение на нея, вече и у нас се продава висококачествено агнешко месо, сирене чедър, масло и телешко от традиционните ирландски породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Всички продукти на марката са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и носят знака за висококачествени храни в Ирландия.

По време на събитието бяха презентирани продуктите като с тях се приготвиха изискани ястия от телешко и агнешко месо по традиционни ирландски рецепти.

Ирландия е известна с иновациите си в областта на безопасността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната програма Origin Green за развитие и устойчивост, разработена от Ирландския съвет по храните, демонстрира ангажимента на ирландските производители на храни и напитки да работят по устойчив начин за здравословното хранене.

Коментирай