Свободно време

Страхотен Григор Димитров взе купата в Лондон!

Най-добрият български тенисист спечели заключителния турнир на АТП в Лондон

20.11.2017г. / 09 59ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Григор Димитров победи Давид Гофен в заключителния турнир на АТП късно снощи и зарадва почитателите си в цял свят, а най-вече българските фенски сърца.

С впечатляващата си победа Григор се изкачи до престижната 3-та позиция в световната ранглиста и ще остане на това място до началото на новия сезон през 2018-та година.

След невероятната си победа Григор бе изключително развълнуван, веднага прегърна родителите си, както и треньора си, всички от своя щаб. В емоционалната си благодарствена реч след награждаването не пропусна да благодари както на семейството и отбора си, така и на своята приятелка, музикалната звезда Никол Шерцингер.

Самата Никол не успя да присъства на финала на турнира, тъй като е част от журито в X Factor UK, но и тя успя да поздрави любимия си Григор по емоционален начин. Във видео по време на репетиции за предаването Никол призова цялата зала на X Factor да поздрави тенисиста с „Congratulations, Grigor!“ („Поздравления, Григор!“). Певицата се обърна с емоционалния призив към публиката в залата с думите:

Моят приятел току-що спечели финала на турнирите на АТП, затова ви моля да го поздравим заедно с „Честито, Григор!“. Публиката изпълни молбата ѝ и отправи шумния и емоционален поздрав към Григор Димитров.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FradioENERGY.bg%2Fvideos%2F10155978117169189%2F&show_text=1&width=560" width="560" height="587" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Ето какво пишат английските медии за успеха на нашия тенисист:

Шапки долу за Григор Димитров“. Това призова британският вестник „Гардиън“ след триумфа на българина на финала на заключителния турнир на АТП.

Съперникът му Давид Гофен игра добре тази седмица, като достигна до финала след мачове срещу Роджър Федерер и Рафаел Надал, но сега всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да запази успехите си на турнира „Аустрелиан оупън“. Той определено има талант и дано тази победа му даде повече кураж. Шапки долу за Григор Димитров, призовава Guardian, цитиран от „Фокус“.

Талантът на българския тенисист Григор Димитров му донесе най-голямата победа в кариерата – трофея от финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон“, пише и Daily Mail.

Вестникът цитира Григор, който казва след победата си, че се е чувствал уверен през цялата година.

„Така че когато тялото ми позволява да се подготвя сериозно, чувствам, че имам предимство пред всеки друг играч. Това са моментите, които търся“, добави българският тенисист, като разкри още, че се е чувствал и малко уморен след „срещите с няколко солидни противници“.

„Разбира се, една от главните ми мечти е да спечеля и турнир от Големия шлем“, завърши българинът, който след победата си подсигури мястото на световен номер три.

„Българският тенисист Григор Димитров падна на земята и едва сдържа сълзите си след победата с 2:1 сета над Давид Гофен в Лондон“, пише Daily Express. Вестникът напомня, че съперникът му Давид Гофен надигра Рафаел Надал и Роджър Федерер. „Но на финала бе надигран от вдъхновения си противник“, пише вестникът.

 

Изданието напомня и че Григор стана първият дебютант, спечелил турнира от 1998 година насам.

Вестник Telegraph пише, че българинът е спечелил турнира след трисетов трилър. „Феновете може и да се надяваха за мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал, но Димитров и противникът му Давид Гофен представиха спиращ дъха финал и може би частица от бъдещето на тениса“, смята изданието.

Вижте снимки от финала и емоционалното награждаване на Григор Димитров в Лондон.

Коментирай