Свободно време

Принц Хари и Меган Маркъл ще се женят (видео)

Двойката е вече официално сгодена

27.11.2017г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Предстои още една дългоочаквана сватба в британския кралски двор. Принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят през пролетта на 2018-а година. Това гласи официално съобщение на кралското семейство.

Съобщението идва само седмица след като кралица Елизабет и принц Филип отпразнуваха своята 70-годишнина от сватбата. Двамата са "възхитени" от годежа на внука си, пише Daily Mail. Те са дали своята благословия на бъдещото младо семейство.

Според изданието, принц Чарлс е споделил, че двойката се е сгодила по-рано този месец в Лондон.

Хари и Меган не са обявили къде ще се състои сватбата им, но се появиха предположения, че събитието ще се проведе в Уестминстърското абатство, в катедралата „Сейнт Пол“ или в замъка Уиндзор.

Двойката ще живее в Нотингам котидж в двореца Кенсингтън в съседство с принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Хари и Меган са официално заедно от около година като преди това са имали тайна връзка в продължение на около 4 до 6 месеца.

33-годишният принц по протокол трябвало да поиска благословията на баба си като пети по ред наследник на трона, за да се омъжи за 36-годишната си американска любима. Меган Маркъл е разведена. Тя и първият ѝ съпруг се разделиха официално през 2013 година.

Принц Хари е поискал ръката на Меган и от родителите ѝ преди няколко седмици.

Меган Маркъл би могла да стане принцеса или да ѝ бъде дадена титлата херцогиня на Съсекс, когато се омъжи за петия по ред наследник на трона и се присъедини към кралското семейство.

Коментирай