Свободно време

Вечеряй с мен: 50 френски тайни за забавно хапване

Авторката на „Обяд в Париж“ и „Пикник в Прованс“ – Елизабет Бард, отново ни предлага завладяващ и изпълнен с остроумие мемоар

09.12.2017г. / 07 04ч.
Аз жената
Корица: издателство "Слънце"

Корица: издателство "Слънце"

След повече от 15 години готвене, чрез приятелите си и елегантната си свекърва французойка, Елизабет Бард е събрала съкровищница от кулинарна информация, която коренно променя собствените ѝ навици към по-добър живот.

Елизабет Бард разказва за отношението на французите към храната, за начина им на хранене – например как французойките запазват елегантната си фигура, как се хранят бременните жени, кога се сервира сиренето, защо французите не одобряват да се храним „на крак“, колко е важен за тях билковият чай и т. н.

С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти Елизабет Бард въвежда читателите в очарователния свят на френските кулинарни и житейски тайни. Разкрива ни как да се храним и живеем по-добре, кои са петте най-важни готварски инструмента на французите, както и 15-минутните ястия, популярни в цяла Франция. Книгата съдържа и съвети за родители – защо френските деца ядат много зеленчуци и как да научим нашите да бъдат като тях.

За авторката

Елизабет Бард е известна американска журналистка, която от дълги години живее във Франция. Кореспондент е по пътешествия, изкуство и кулинария на „Ню Йорк Таймс“, „Интернешънъл Хералд Трибюн“ и други издания.

На книжния пазар от 8 декември 2017 г.
Превод от английски: Катя Перчинкова
Обем: 240 стр.
ISBN: 978-954-742-248-3
Издателство: „Слънце“
Корична цена: 14 лв.

Коментирай