Свободно време

Holiday Heroes доставиха 6575 празнични пакета

Празничните герои успяха да поставят цели четири рекорда, с които надминаха резултатите си от предходни кампании

22.12.2017г. / 13 56ч.
Михаела Лазарова
Holiday Heroes доставиха 6575 празнични пакета

За седма Коледа Holiday Heroes организираха кампания за директна благотворителност в подкрепа на хиляди семейства в нужда в цяла България. Последната кампания се превърна и в най-успешната досега.

Празничните герои успяха да поставят цели четири рекорда, с които надминаха резултатите си от предходни кампании. Акцията за събиране на детски играчки в Mall of Sofia, събра 16 637 играчки, които тежаха почти 1 тон.

За първи път опаковането на празничните пакети беше само в рамките на 2 дни, а повече от 60 доброволеца на ден пълнеха по над 3000 пакета. Най-големият и вълнуващ рекорд е количеството празнични пакети, което надмина всички досегашни кампании и поставена цел. Така Holiday Heroes успяха да превърнат коледното чудо в реалност за 6575 семейства в нужда в цяла България.

В редиците на Празничните герои се включиха много нови доброволци, много от които – лица, познати от малкия екран.

За първи път добротворци и неуморни джуджета на Дядо Коледа станаха чаровното младо семейство Петканови – Дани и Александра. Двамата цяла сутрин подготвяха празнични пакети на поточната линия в склада на Holiday Heroes, а след това продължиха да помагат и с доставките. Те посетиха дома на Ирена, която е пенсионер по болест и майка на 11-годишно момче със здравословен проблем.

За първи път в кампанията се включиха и Мис Плеймейт 2016“ Маги Бадер и Джино Бианкалана. И двамата опаковаха празнични пакети за нуждаещите се семейства, а в следобедните часове Маги се включи и в доставката. Тя посети дома на Василка – майка на две красиви близначки на 9 години.

Едното момиченце е с детска церебрална парализа и има нужда от постоянна рехабилитация, за да може да се движи. Процедурите му са много скъпи и родителите едва успяват да ги покриват. Заради разходите около рехабилитацията се налага всеки месец да преживяват с доход от около 750 лв.

Една от най-отдадените на каузата през цялата кампания беше и тенис звездата Сесил Каратанчева. Тя се включи в акцията за събиране на хранителни продукти „Избери, купи, дари“ като доброволец и дарител на цяла количка с лакомства. А само няколко дни след това, заедно с близката си приятелка и посланик на каузата Мис Свят България 2016 Галина Михайлова, подкрепиха каузата с опаковане на продукти в склада и доставката им до домовете.

Верните и всеотдайни празнични герои, Анелия и Христо Янев също се включиха в кампанията и тази година. Те са част от Holiday Heroes още от самото начало и винаги безрезервно са помагали на семействата в нужда. Теди Кацарова също подкрепи каузата отново, като този път запали искрата на доброто и у верния си приятел и талантлив музикант Живко Василев, с когото доставиха празничен пакет заедно.

Коментирай
Свободно време