Свободно време

„Нокаут или всичко, което тя написа“ – свеж полъх в новото българско кино

В кината вече може да гледате филма с Гари Дърдан, Орлин Павлов и Саня Борисова-Илиева

12.01.2018г. / 16 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: Facebook страница "All She Wrote/Нокаут".

Снимка: Facebook страница "All She Wrote/Нокаут".

По кината вече тръгна най-новият филмов проект на Ники Илиев – „Нокаут или всичко, което тя написа“. В киносалоните из цялата страна може да гледате филма с участието на Гари Дърдан, Орлин Павлов, Саня Борисова-Илиева, Башар Рахал, Диана Любенова, Георги Стайков, Александър Кадиев.

Сюжетът се фокусира върху историята на бившия ММА шампион Арън (Гари Дърдан), който напуска ринга след нанесени му трайни психически травми. Той се обръща към музиката като нова професия, а на едно участие в клуб в Ню Йорк среща Жана (Саня Борисова-Илиева) – ментално нестабилна българска емигрантка. Докато Арън открива, че тя е толкова луда колкото него, Жана не е на същото мнение. Брат й Боби (Орлин Павлов), нереализиран боец, работещ като преводач на езика на глухите на концерти, решава да убеди сестра си, че е добре да започне да излиза с Арън, с цел да го върне обратно на ринга и да организира зрелищен двубой между тях в България.


Историята безспорно е интересна, но това, което прави филма задължителен за гледане е изпълнението на Гари Дърдан. Режисьорът Ники Илиев умело използва различните таланти на звездата от сериала „От местопрестъплението“, който освен актьор, е и много добър музикант.

Дърдан пее и свири на няколко инструмента – китара, пиано, бас, барабани и саксофон. Имал е различни музикални проекти, успоредно на филмовата си кариера и богатият му музикален опит определено личи и в „Нокаут“.

Гари Дърдан сам изпълнява повечето песни във филма и наистина си заслужава да го видите на голям екран. Не по-малко талантливият певец и актьор Орлин Павлов също прави страхотна роля като нереализирания боец Боби „Лека нощ“ Тумбев, а Саня Борисова-Илиева играе негова сестра.

Една от големите слабости в съвременните български филми и сериали са диалозите. Те често са изкуствено произнесени, дори и от устата на много талантливи артисти. В „Нокаут“ Ники Илиев, който освен режисьор и продуцент на филма, е и сценарист, е свършил чудесна работа, защото диалозите му вървят много естествено. И то при положение, че част от разговорите са на английски език, а друга – на български. Но и този елемент от филма е поднесен приятно, без да накъсва ритъма на историята.

С няколко думи – „Нокаут или всичко, което тя написа“ е свеж полъх в новото българско кино и определено най-добрият филм на Ники Илиев досега. Позволете си това приятно удоволствие и гледайте филма на кино.

Тук може да видите и официалния трейлър на филма:

Коментирай